Takip Et

SON DAKİKA

''Kadın olması gereken yerde değil''

5 Aralık 2016, Pazartesi 11:26

     


Ceylan: ''Ne yazık ki 82 yıl sonra da hala eşitlikten söz edemiyoruz” dedi.

CHP Buharkent İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Ceylan, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kadınların 82 yılda, eğitim istihdam, karar alma ve yönetim mekanizmalarında yeteri kadar destek alamadığı için olması gereken yerde olamadığını öne sürdü. Ceylan, “Ne yazık ki hala eşitlikten söz edemiyoruz” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ KIZLARIN OKULU BIRAKMASINA SEBEP OLUYOR

AK Parti iktidarının eğitim sistemini eleştiren CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Ceylan, 4+4+4 ve taşımalı eğitim sistemi ile kız öğrencilerin erken yaşta eğitimi bırakmalarına sebep olduğunu söyledi. Ceylan, “Bugün 5 Aralık 2016 Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını alışının 82.nci yıl dönümü. Aradan geçen 82 yılda biz kadınlar, eğitim, istihdam, karar alma ve yönetim mekanizmalarında olması gerektiği yerde değildir. Ne yazık ki hala eşitlikten söz edemiyoruz. AKP iktidarının Milli Eğitim Bakanlığı’nca almış olduğu 4 +4+ 4 sistemi ve taşımalı eğitim sistemi, kız öğrencilerin beşinci ve altıncı sınıftan sonra eğitimini bırakmalarına sebep olmuştur” dedi.

KADINLARIN ÖRGÜTLENMESİ LAZIM

Kadınların önündeki engeller yüzünden, kadınların, siyasal yaşama katılma konusunda erkeklere oranla daha fazla mücadele etmek zorunda bıraktığını ifade eden Ceylan, “Kadınların önündeki engeller, kadını daha çok mücadele etmek zorunda bırakıyor. Var olan haklarımızı hayata geçirmek için daha örgütlenmemizin, emeğimizi birleştirmemizin gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Birlik olacağımız inancıyla, tüm kadınlara her alanda eşit ve özgür bir dünya diliyoruz” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler