Takip Et

SON DAKİKA

Damadını Özel Kalem’in 'BAŞ’ına getirdi

3 Ocak 2017, Salı 13:15

     


Efeler Belediyesi’nin 2017 yılının ilk toplantısında imar plan değişikliği, denetim komisyonu üye seçimleri, Tarihi Kentler Birliği’ne üye olunması ve sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi gibi konular oy birliğiyle karara bağlanırken Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın damadı Abdulkadir Baş’ın Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandığı bilgisi meclis üyelerinin bilgisine sunuldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

2017 yılının ilk meclis toplantısının açılış konuşmasında meclis üyelerine hitap eden Başkan Özakcan, İstanbul Ortaköy’de bulunan bir gece kulübünde gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle çok üzüntülü olduklarını belirterek, “İlimiz, ilçemiz ve tüm insanlık adına 2017 yılının sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Yeni yılınızı buruk duygular içinde de olsak yeniden kutluyorum” dedi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Ek gündem maddeleriyle birlikte 26 gündem maddesinin görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandığı meclis toplantısında belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için gizli oy açık sayım usulü ile meclis denetim komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan seçimlerde geçtiğimiz yıl da aynı göreve seçilen CHP'den İsmail Türkbay, Sıdıka Fahlioğulları, Fikri Aydın, AK Parti'den Ramazan Subaşı ve MHP'den Mustafa Tolon olmak üzere toplam 5 meclis üyesi yeniden denetim komisyonuna seçildi.

 

MECLİS, HER AYIN İLK İŞ GÜNÜ TOPLANACAK

Meclis toplantı gününün belirlenmesi konusuyla ilgili konuşan Özakcan, “Geçtiğimiz yıllarda meclis olarak her yıl bir ay tatil yapma imkanımız olmakla birlikte bu yıla kadar tatil yapma kararı almadık. Önümüzde iki yıl kaldı. Efeler Belediye Meclisi olarak tatil yapmadan da görevimize devam etmeyi sizlerden diliyorum. Her ayın ilk çalışma gününün meclis toplantısı günü olarak belirlenmesinin de yenilenmesi yönünde kararımız var” dedi, karar meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Ek gündem maddeleriyle ilgili görüşmelerde, devir tasfiye yoluyla Efeler Belediyesi’ne geçen ve bazı mahalle muhtarlarınca muhtarlık binası olarak kullanılan yaklaşık 55’e yakın yere ilişkin tahsis talepleri de oy birliğiyle kabul edildi.

 

DAMADI BAŞ’I ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATADI

Gündemin 8. maddesinde Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne Şükrü Söylevci’nin atandığı bilgisi meclis üyeleriyle paylaşılırken Özel Kalem Müdürlüğü’ne Başkan Özakcan’ın damadı Abdulkadir Baş’ın atandığı belirtildi. Abdulkadir Baş’ın Efeler Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanması, geçtiğimiz 2016 Ekim ayında kamuoyuna yansımış, bu durum türlü eleştirileri de beraberinde getirmiş ve Başkan Özakcan konuya ilişkin açıklamasında, “Alıyorsam ben alıyorum. Özel Kalem makamı önemlidir. Burada çalışacak kişinin güvenilecek personel olması gereklidir” ifadelerini kullanmıştı. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler