Takip Et

SON DAKİKA

Meşhur meyve Bozdoğan'da yetiştirildi

28 Şubat 2020, Cuma 14:08

     


Bozdoğan'ın Kazandere Mahallesi'nde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Ertuğrul Bülent Öztürk ve eşi Naciye Öztürk ejder meyvesi üretimine başladı.

Üretim ve toprak verimliliği açısından Aydın'ın önde gelen ilçelerinden olan Bozdoğan'da ejder meyvesi üretimine başlandı. İki dekarlık serada çiftçi Ertuğrul Bülent Öztürk ve eşi Naciye Öztürk, geçtiğimiz yıl Eylül ayında İzmir'den aldıkları ejder meyvesi fidelerini dikti. Bugüne kadar Bozdoğan'da olmayan bir ürünü yetiştiren Öztürk, "İki dekar üzerinde kurduğumuz serada örtü altında ejder meyvesi yetiştirmeye başladık. Seraya 400 herek, bin 600 fidan diktik. Bir fideden 20 tane ejder meyvesi elde etmeyi bekliyoruz" dedi.

İLK HASAT EKİM'DE

Bozdoğan'ın ekoloji ve ikliminin ejder meyvesinin yetişmesine uygun olduğunu dile getiren Bozdoğan Tarım İlçe ve Orman Müdürü Soner Altun, "Ürettiği ürünleri ve ürün çeşitliliği ile ön planda olan Bozdoğan'da çiftçilerimiz girişimde bulunarak bugüne kadar yetiştirilmeyen bir ürünü, ejder meyvesini yetiştirdiler. Ekim ayında ilk hasatlarını alacaklar. Bizler de teknik personelimizle birlikte serayı inceledik. Çiftçilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

"PAZARI HAZIR"

Altun, "Bozdoğan konum itibariyle turizmin yapıldığı birçok il ve ilçeye yakın. Ejder meyvesi turizmde de çok rağbet gören bir ürün. Bu nedenle Bozdoğan'da yetiştirilen ejder meyvesinin pazarı hazır. Ben çiftçilerimize bu ürünü araştırıp yetiştirmesini tavsiye ediyorum. Üretimin her aşamasında çiftçimize gerekli teknik destek sağlanacaktır. Deneme üretiminden sonra yaygın olarak üretime geçilmesi için çalışmalar başlatılmıştır" dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler