Takip Et

SON DAKİKA

SGK’ya akıllı, İŞKUR’a engelli bina

26 Kasım 2016, Cumartesi 08:00

     


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü, Efeler Atatürk Bulvarı üzerinde akıllı bina olarak tasarlanan yeni yerine taşınmaya hazırlanırken 5 bine yakın engelli vatandaşın istihdamına aracı olan İŞ-KUR Aydın İl Müdürlüğü’nün hizmet binası, engellilerin ilgili birimlere erişilebilmesi konusunda yetersiz kalıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her iki müdürlüğün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirten Aydınlı engelli vatandaşlar, ''Atatürk Bulvarı üzerinde akıllı bina olarak tamamlanan yeni bina SGK Aydın İl Müdürlüğü'ne de İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü’ne de yeter. Binada İŞKUR'a da yer açılsın'' dediler.

ENGELLİ İSTİHDAMI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENİYOR

15 Temmuz kalkışmasının ardından SGK Borç Yapılandırması’nın gündeme gelmesi nedeniyle 16 bin metrekarelik 5 katlı akıllı binaya taşınma işlemi ertelenen SGK Aydın İl Müdürlüğü, 500 personel kapasitesine sahip yeni yerinde 180 personelle Aydınlı vatandaşlara hizmet verecek. İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü’nün Nevzat Biçer Parkı karşısında bulunan, 800 metrekarelik 5 katlı ve yaklaşık 80 personelin çalıştığı hizmet binasında ise engelli vatandaşlara sağlıklı hizmet verilememesi, Aydın’daki engelli istihdamının artışını da olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Aydın’da 250’ye yakın iş yerinde yaklaşık 1000 engelli vatandaşın istihdamına doğrudan katkı sağlayan İŞKUR hizmet binasının yetersizliği, engellilere yönelik hizmetlerde aksaklıkları da beraberinde getirirken iş yükü artan kurum, talepleri karşılayamıyor.

“YETKİLİLER SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN SESİMİZE KULAK VERSİN”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aydın Engelliler Spor Kulübü (AYESK) Başkanı Mehmet Güler, “Açık binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir, kullanılabilir ve erişilebilir olmasıyla ilgili 5378 sayılı Engelliler Kanunu ortada. Özellikle engelli vatandaşların sürekli işleriyle alakalı olarak başvuruda bulunduğu İŞ-KUR il hizmet binası başta olmak üzere bazı kurum binalarına erişilebilirlik çok sıkıntılı. Kanuna göre engelli vatandaşlarımız, bu gibi sorunların çözülmesi için haklarını hukuki çerçevede de arayabilirler. İŞ-KUR il binası engelli vatandaşlarımız için uygun değil, hele ki üst kattaki kurum yetkilileriyle görüşüp meramlarını anlatmalarını hiç mümkün değil. Engelli vatandaşlarımız,zaman zaman bu konularla ilgili sıkıntılarını türlü platformlarda bizlere ve ilgili STK’lara iletiyor ancak müspet bir çözüm sağlanabilmiş değil. Yetkililerden kamu binalarına erişilebilirlik konusunda engelli vatandaşlarımızın sesine kulak vermelerini temenni ediyoruz” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler