Takip Et

SON DAKİKA

DSİ'ye sitem: Bozduğunuz yolu yapın

26 Kasım 2016, Cumartesi 08:15

     


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Efeler'deki içme suyu isale hattı işini üstlenen yüklenici firma tarafından Çankaya Caddesi, Efeler Bulvarı ve Bayındırlık Bulvarı’nda sürdürülen çalışmalarda, hafriyatların temizlenmemesi ve yolun eski haline getirilmemesi, vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı sanılarak sürekli olarak belediyeye şikayet edilen içme suyu isale hattı çalışmalarının DSİ'nin yüklenici firması tarafından yaklaşık 1 ay önce başladığı, bu sürede Çankaya Caddesi’nde araç ve yaya trafiğinin imkansız hale geldiği bildirildi.

“CADDEYE AMBULANS GİREMİYOR”

Çankaya Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Caddesi ve Zafer Meydanı güzergahından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yakınlarında bulunan su deposuna bağlanacak olan isale hattı çalışmalarında, yolun 270 metrelik bölümünün tamamlanmadığını, yaklaşık 40 metrelik alana yayılan hafriyat atığının kaldırılmadığını belirten mahalle sakini Kemal Demirdöven, “Çalışmalar bir aydır sürüyor. Ben kalp hastasıyım. Yeri geliyor ambulansa ihtiyacımız oluyor. Geçen gün, komşumuzun evindeki hasta için gelen ambulans, caddeye giremedi. Eşim pazardan aldığı malzemeyi eve sokamıyor. Sağlıklı içme suyu elbette memlekete lazım ama bu yol da bir an önce düzeltilsin” dedi.

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

DSİ’nin içme suyu isale hattı çalışmaları çerçevesinde, Efeler Bulvarı üzerinden İzmir karayolu ile TCDD geçişi için yatay sondaj çalışması nedeniyle hiçbir güvenlik önlemi alınmadan hendek kazılması ve yarım bırakılması da vatandaşlar tarafından sürekli şikayet konusu oluyor. Kapatılmayan hendek ve hafriyatların bırakıldığı her iki bulvarda da araç trafiğinde aksaklıklar yaşanırken, esnaf, DSİ yetkililerini aradıklarında, Aydın BŞB’nin adres gösterildiğini ve soruna kayıtsız kalındığını söyledi. Efeler Bulvarı üzerinde geçtiğimiz 7 Ekim’de DSİ’nin yüklenici firma ekiplerince hendek kazılarak başlayan çalışmaların durması nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Muhammet Çakır isimli vatandaş, “Yoldaki daralma, trafik akışını zora sokuyor Geçtiğimiz günlerde bebek arabasıyla yoldan geçen bir kadın, az kalsın canından oluyordu. DSİ’nin çalışmaları nedeniyle daralan yol, kazalara davetiye çıkarıyor. Yatay sondaj için açılan hendek, yağmur yağarsa bitişiğindeki iş yerinde göçüğe neden olabilir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler