Takip Et

SON DAKİKA

Akçay’da ıslah çalışmaları başladı

25 Ekim 2016, Salı 08:21

     


Bozdoğan Ovasına hayat veren ancak taşkınlarla da ekili alanları ve yerleşim merkezlerini tehdit eden Akçay Nehri’ndeki ıslah çalışmaları hızlandırıldı. Ekipler nehir yatağındaki faaliyetlerin kışa girilmeden bitirilmesi amacıyla yoğun mesai harcıyor. Bozdoğan Ovası açısından çok önemli olan proje çalışmalarının yeni yıla kadar tamamlanması hedefleniyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AKÇAY NEHRİ GENİŞLETİLİYOR

Sette düzenlemelerinin yapıldığı Akçay Nehri’nde yatak temizliği ve genişletilmesinin yanında nehrin kıvrımlarında patlamaları önleyecek taş sette çalışmaları da yapılıyor. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan çalışmalarda dev kepçeler ve çok sayıda iş makinesi çalışıyor. Kimi kısımlarında 15 metreye kadar daralan Akçay'ın yatağı 50-55 metreye kadar genişletilirken nehir yatağı 400-450 metreküp su taşıma kapasitesine çıkarılıyor.

ARKLAR KAPATILIYOR

Yaklaşık 10 kilometrelik bir bölümü kapsayan proje, çiftçinin de yüzünü güldürüyor. Bozdoğan’ın Çamlıdere, Sırma, Haydere, Koyuncular ve Yazıkent mahalleri açısından çok önemli olan hidrant projesi ile de birçok ark kapatılmış olacak. Toprak kaybı ve vahşi sulamanın, önümüzdeki yıllarda da Kemer Barajı’ndan su kullanımını en aza indirileceği bildirildi. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler