Takip Et

SON DAKİKA

Spora ara verip kitap okudular

23 Haziran 2021, Çarşamba 15:51

     


Çine İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde kurs gören öğrenciler, kurslara kısa süreli ara verip Çine İlçe Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitap okuma etkinliğine katıldı. Kursiyerler hep birlikte yarım saat kitap okudu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Yüksel Yalova Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Çiftçi, Çine İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır ve kütüphane personeli, spor antrenörleri ve öğrenciler katıldı.

“HER GEÇEN GÜN OKUYUCU SAYIMIZIN ARTMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Farkındalık oluşturmak ve kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla, Çine Halk Kütüphanesi yetkilileri tarafından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde kurs gören öğrencilere kitap hediye dağıtımı gerçekleşti. Yaklaşık 50 kursiyer, dağıtılan kitapları hep birlikte stadyumun kapalı tribününde okudu. Pandemi nedeniyle bu tarz etkinlikleri gerçekleştiremediklerini dile getiren İlçe Halk Kütüphane Müdürü Şenay Hızır, “Çine İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Ali Dinçer’le öğrencilerimiz için kitap okuma organizasyonu düzenledik. Burada kurs gören her yaştaki öğrencilerimize kitap hediye ederek kitap okuma etkinliğimizi gerçekleştirdik. Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek amacıyla bireysel ve yaşam boyu öğrenme çabalarını desteklemek, bilgi okur, yazarlığı becerisi kazanmasını ve geliştirmesini sağlamak adına etkinlik yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Her geçen gün üye ve okuyucu sayımızın artması bizleri mutlu ediyor. Aydın İl Kültür ve turizm Müdürlüğümüze, Ali Müdürümüze ve ekibine, emeği geçen tüm kütüphane personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

“SADECE BEDENİ DEĞİL RUHU DA GELİŞTİRMEK GEREKİYOR”

Gençlerin spor yaparken bireysel gelişmelerini de tamamlamaları gerektiğini söyleyen Çine İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün istediği gibi biz sporcunundu zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmasını istiyoruz. Talep ve isteklerimiz bu doğrultudadır. Buraya gelen sporcu kardeşlerimize kitap okuma alışkanlığını kazanması için faydalı olacağını düşünüyoruz. Spor yaparken ve bireysel gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Okuyan bir genç ve sporcu nesil bizler için çok önemli. Sadece bedinin gelişmesi değil ruhunun da gelişmesi gerekiyor. Zihinsel faaliyetlere de önem veriyoruz. Kütüphanemizin pandemiden dolayı Kütüphane Haftası etkinlikleri kısıtlandığından dolayı bu gibi etkinlikleri düzenlenmesi ve okuyucular ile buluşma noktasında bizleri de mutlu etti. Gayret ve çabamız gençlerimizin vatana, millete ve devlete hayırlı bireyler olması yöndedir” açıklamasını yaptı.

MÜDÜR YARDIMCISI ÇİFTÇİ MÜJDEYİ VERDİ

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Çiftçi, Halk Kütüphanesi Müdürü Hızır’dan övgü ile söz ederek, “Çine’de çok başarılı bir Müdiremiz var. Birçok etkinlikler gerçekleştirerek okuyucuyla kitapları buluşturma konusunda yapılmış olan tüm etkinlikleri bizler de destekliyoruz. Kitap okuma alışkanlığını 7 den 70 e herkese kazandırmak için gayret göstermekteyiz. Kültür Bakanlığının yapmış olduğu alt yapı çalışmaları önemli ve kıymetlidir. Örneğin Çine’den ödünç aldığınız bir kitabı Ankara’daki her hangi bir kütüphaneye teslim edebilecek bir alt yapıya sahip bulunmaktayız. Bu yeter ki tüm insanlarımız okusun diye. Çine tatil yolu güzergahının üzerinde, yolcular geçerken rahatlıkla değişim veya kitap alabilecekleri büyük bir kütüphaneye sahip” ifadelerini kullanıp bir de ilçe halkına müjde verdi. Çine’ye modern bir Halk Kütüphanesi kazandırılacağını söyleyen Çiftçi, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Çine için yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde güzel bir haberimiz var. Bu yıl Allah izin verirse Çine Halk Kütüphanemizi bina içi ve dışını tamamen yenileceğiz. Çine halkımıza yakışır daha modern ve daha güçlü bir kütüphaneye kavuşmasını sağlayacağız. Bu konuda Şenay Hanımın çok büyük emekli var. Kültür ve Turizm Müdürümüz Doç. Dr.Umut Tuncer’in, Aydın Valimizin desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çine’de çok iyi bir ekimiz var onlara da emeklerinden dolayı teşekkür ederim.” (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler