Takip Et

SON DAKİKA

Horoz yumurtladı

23 Mart 2017, Perşembe 14:09

     


Karacasu’da ender rastlanan fizyolojik bir olay yaşandı. Gürkan Gürsoy ve Emin Sayar isimli iki arkadaşın birlikte kurduğu tavuk çiftliğindeki "Çılgın" adı verilen horoz yumurtladı. Mucizevi olay, başta çiftlik sahipleri olmak üzere bölgede yaşayanları şaşırttı. Horozun yumurtladığını kimseye inandıramadıklarını söyleyen iki ortak, bıldırcın yumurtasına benzeyen ve zamanla değerli bir taşa dönüştüğü söylenen horoz yumurtasını ömürleri boyunca saklayacaklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

GÖZLERİNE İNANAMADILAR

Karacasu’nun Yenice Mahallesi’ndeki bir su fabrikasında çalışan Gürkan Gürsoy ve Emin Sayar'ın kurduğu tavuk çiftliğindeki bir horoz, 12 haftalık piliçlerle birlikte kapatıldığı kümeste yumurtladı. Çiftlik sahipleri, sabahleyin follukta bıldırcın yumurtası büyüklüğünde bir yumurta gördü. Kümeste bulunan piliçlerin yumurtlayamayacak derecede küçük olması nedeniyle, iki arkadaş, horozun yumurtladığına inandı. Şaşkınlıktan ne yapacaklarını şaşıran iki arkadaşın ilk işi, internete girip konuyu araştırmak oldu. Yaptıkları araştırma sonucunda, milyonda bir görülen fizyolojik olayın, daha önce Muş’ta yaşandığı, horozun hayatında bir kez yumurtladığı öğrenildi.

 

İLK DEFA BİR HOROZUN YUMURTLADIĞINI GÖRDÜLER

İlk kez bir horozun yumurtladığını gördüklerini ve bu olaya kimseye inandıramadıklarını söyleyen iki arkadaş, “İlk kez böyle bir olaya tanık olduk. Horozun yumurtladığını görünce hayrete düştük. İnternetten araştırdık. Daha önce de Muş’ta benzeri yaşanmış. Milyonda bir yaşanırmış. Bu gariplik de bizim başımıza geldi. Kime söylesek inanmak istemiyor. Ama işin aslı bu” dedi.

 

DEĞERLİ BİR TAŞA DÖNÜŞÜYOR

Horozların ömürlerinde bir kez yumurtladığını öğrendiklerini kaydeden Gürkan Gürsoy, “Horoz yumurtası sıradan bir yumurta olmayıp çok değerliymiş. Bunu ele geçirmek kolay olmadığı gibi hayatında tek bir yumurta yapan horoz, bunu eceline yakın yaparmış. Yumurtasını da kolayca bulunamayacak bir yere gizlermiş. Ele geçirilen yumurta 5 yıl saklandığında içi sertleşir, 41 yıl saklandığında ise çok değerli bir taşa dönüşür ve taşın değeri ölçülemezmiş. O yüzden biz de bu mucizevi yumurtayı ömrümüz boyunca saklayacağız” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler