Takip Et

SON DAKİKA

Söke’de doğa yürüyüşü başladı

22 Kasım 2016, Salı 10:28

     


Söke Belediyesi’nin ‘Mahalleden Mahalleye Yürüyoruz, Doğa ve Kültürümüzü Tanıyoruz” sloganıyla düzenleyip gerçekleştirdiği yürüyüşün 20.si Latmos Dağı'nda yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale dönüştürülen doğa yürüyüşünün 20.si, hafta sonunda gerçekleştirildi. Toplumun her kesiminden 69 doğaseverin katılımı ile gerçekleşen yürüyüş (Latmos) Beşparmak Dağları'nın merkez mahallesi Çavdar’da yapıldı. Dağın gizemli doğasında, güneşli bir havada gerçekleştirilen 16 kilometrelik yürüyüş, Bağarcık’ta sona erdi. 6 saat süren yürüyüş Çavdar, gölet, sık orman içinden devam etti. Eski Yörük yerleşimi olan Kudurgan Mezarlığı çevresinde öğle molası verildi. Mola sonrası patika yollardan Asar Kalesi'ne doğru kayalar arasından inişe geçildi. Asar Kalesi'nin altlarında 8 bin yıl önceki yaşam izlerine tanık olundu. Bir grup yürüyüşçü de kayalar üzerindeki kaleye çıktı. Yürüyüş, Bağarcık Mahallesi'ne doğru devam ederken kaya mezarları görüldü. Bağarcık’ta bir araya gelen doğaseverler, mahalle kahvesinde sıcak çaylar içerek Latmos Dağı'nın keyfini çıkardılar.

Çavdar Bağarcık yürüyüşüne katılan doğaseverler Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a, doğa yürüyüşü etkinliğine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler