Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ'de 'Uluslararası Darbe Sempozyumu' düzenlenecek

20 Mayıs 2017, Cumartesi 14:54

     


Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) 26, 27, 28 Mayıs tarihlerinde, '27 Mayıs 1960'tan 15 Temmuz 2016'ya Darbeler, Geçmişten Günümüze Darbe Olgusu ve Millet Egemenliği Kültürü' konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Üç gün sürecek sempozyumun ADÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde 26 Mayıs'ta yapılacak açılış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mısır eski cumhurbaşkanı adayı Ayman Nour ve Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak da katılacak. Sempozyumun ilk gününde 'Demokrasiye adanmış bir ömür: Adnan Menderes' ve 'Anadolu Ajansı 15 Temmuz' konulu fotoğraf sergisi düzenlenecek.

205 katılımcının, 25 konuşmacının yer alacağı sempozyumda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe,Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Çomaklı, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merve Kavakçı, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan gibi isimler de katılımcılara seslenecek.

"DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ HER ZAMAN ÖNEMSEDİK"

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, sempozyumla ilgili yaptığı açıklamada, "Merhum başbakanımız Adnan Menderes'ten bugüne kadar her dönemde darbelerle sınanan bir milletin evlatları olarak 15 Temmuz 2016 gecesi ile artık bu acı tecrübeleri geride bırakıp "millet egemenliği" yolunda önemli adımlar atmış durumdayız. Bu bağlamda genç ve dinamik Cumhuriyetimizin demokrasi uğruna en önemli kayıplarından olan eski başbakanımız Merhum Adnan Menderes’in doğup büyüdüğü topraklarda, onun adını taşıyan üniversitenin mensupları olarak demokratik toplum yapısını ve demokrasi kültürünü her zaman önemsedik" ifadelerini kullandı.

Rektör Bircan, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

"Bu bağlamda içinde yaşadığımız günlerde artan şiddet ve totaliter eğilimlerin gölgesinde demokrasinin; insan hak ve özgürlükleri, bireyin saygınlığı ve toplumsal barış açısından ne kadar önemli bir unsur olduğunu akademik ortamda hatırlamak ve hatırlatmak adına demokrasi kavramının doğduğu ve geliştiği topraklardan sayılan Aydın’da, kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri çerçevesinde üniversitemiz ev sahipliğinde 26-27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde “27 Mayıs 1960'dan 15 Temmuz 2016'ya Darbeler, Geçmişten Günümüze Darbe Olgusu Ve Millet Egemenliği Kültürü Sempozyumu”nu düzenlemekten ve siz kıymetli meslektaşımızı da aramızda görmekten kıvanç duyacağız." (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler