Takip Et

SON DAKİKA

Yapılandırma süreci devam ediyor

19 Ekim 2016, Çarşamba 14:46

     


Aydın SGK İl Müdürlüğü’nde 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanunla SGK’nın vatandaşlara tanıdığı yapılandırma fırsatıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Toplantıda yapılandırma ile ilgili bilgi veren Aydın SGK İl Müdür Vekili Tayfun Akbulut, “Kurumumuza borcu bulunan ve ekonomik gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşlarımızın ödeme kabiliyetini artırabilmek amacıyla zaman zaman ödeme kolaylıkları içeren borç yapılandırma fırsatları sağlanmaktadır. Yapılandırması bozulanlar ve yeni oluşan borçlar için 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanun ile yeni bir fırsat verilmiştir” dedi.

YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Kanunun, 2016 yılı Haziran ve önceki aylara ilişkin olup, 30 Haziran 2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan; sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi ile idari para cezalarını kapsadığını belirten Akbulut, “Kurumumuzca başka kurumlar adına tahsil edilen; damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi borç asılları ile bu borçlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı tutarlarını kapsamaktadır” diye konuştu.

KASIMDA YENİ BİNAYA GEÇİLİYOR

Yapılandırma sürecinin devam etmesinden dolayı yeni binaya en geç kasım ayında geçileceğinin bilgisini veren Akbulut, “15 bin metrekare alana sahip olan yeni binamızda her şey hazır. Yapılandırmalarda aksilik olmaması ve vatandaşımızın mağdur olmaması için kasım ayında taşınacağız. Şu anda arşivler taşınıyor” dedi.

Toplantıya Aydın SGK İl Müdür Vekili Tayfun Akbulut, İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kurt, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Dişçi, 7 Eylül Merkez Şube Müdürü Aydın Nasıhbeyoğlu, Kurum Avukatı Şebnem Kutlucan ve çok sayıda gazeteci katıldı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler