Takip Et

SON DAKİKA

Halkın katılmadığı bayram sönük geçti

19 Mayıs 2017, Cuma 14:20

     


Ulu önder Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Karacasu Stadı'nda halkın olmadığı sönük bir kutlama yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Cumhuriyet Savcısı Zuhal Solmaz, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Zeki İnal, ADD Başkanı İsa Çetin ve Kamu Kurum ve Kurumlarının Müdürleri ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törene, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Kadın Kolları Başkanı Güllü Büyükgümüş’ün, katılmadığı görüldü. Halkın da ilgi göstermediği törende boş kalan tribünler, öğretmen ve öğrencilerle dolduruldu.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ İPTAL OLDU

Resmi geçit töreni yapılmadan Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı’nın protokol’e intikal etmesi ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Fahrettin Kurak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) öğrencilerinden Emre Doğan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Kırçiçeği Anadolu Lisesi öğrencisi Fatih Karaca, protokol üyeleri ve tribünlerde oturan herkesi ayağa kaldırıp hep bir ağızdan “Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı” okumasının ardından halk oyunları ekibinin gösterilerine geçildi. Kırçiçeği Anadolu Lisesi Follklor Ekibi gösterilerini sunmayı beklerken, yapılan anonsla gösterilerin iptal olduğunu duyurmaları izleyenler arasında merak uyandırdı. Daha sonra Kaymakam Büyüknalçacı, gösterinin neden iptal olduğunun gerekçesinin de açıklanmasını istemesi üzerine, 3 öğrencinin hastalanıp gelemediği için iptal edildiği açıklandı.

Halkın ilgisiz kaldığı tören, öğrencilerin koşu yarışmasının ardından çeşitli müsabakalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarının verildiği ödül töreni ile son buldu. Vatandaşlar, “Eski bayramların tadı kalmadı. Eskiden öğrencilerin nefes kesen akrobasi gösterileri olurdu. Öğrenci gösterileri de resmi geçit töreni de yapılmıyor. Kutlamış olmak için yapılıyor” dedi.

ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KURDUĞU ŞİŞME OYUNLARLA DAHA ÇOK EĞLENDİ

Tören yerinde bayrak satan bir esnaf, bugüne kadar böyle bir bayram görmediğini, halk olmayınca bayrak satışının da olmadığından yakındı. Karacasu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Bayramı, tarihinin en sönük bayramını kutlarken, gençlerin ve çocukların törene gitmek yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı'nda kurduğu şişme oyunları tercih edip daha çok eğlendikleri görüldü. CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, bayram törenine Kaymakam’a bir tepki olarak katılmak istemediğini söyledi.

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ DE SÖNÜK GEÇTİ

Dün Kaymakamlık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün organizasyonunda başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Sor Bayramı dün yapılan 'Gençlik Yürüyüşü' ile başladı. Yürüyüşe, Kaymakam ve Belediye Başkanı katılmazken, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş ve birkaç müdür dışında 100’e yakın lise öğrencisinin katılıp Atatürk’ün gençliğe armağanı olan bayram törenlerine üniversite öğrencilerinin ise neden katılmadığı da merak konusu oldu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler