Takip Et

SON DAKİKA

Yarım asırlık kasetler bu dükkanda

17 Mayıs 2019, Cuma 10:54

     


Ünlü sanatçıların ilk çıkan albümleri, unutulmaz şarkıları ve posterlerini dükkanında sergileyen Mehmet Topçu, "Geçmişten gelen bu ses beni mutlu ediyor. Her gün dükkanımı açar, kasetlerimi temizler ve gelenlerle sohbet ederim" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sosyal medya, akıllı telefonlar ve yeni medya cihazları derken kaset ve plakla müzik dinlemek nostalji oldu. Efeler'de 'Hoşses' Müzik Market'te yarım asırlık kaset ve posterleri satan Mehmet Topçu, gençliğin müzik anlayışının ve keyfinin değiştiğini söyledi.

"HOŞ SOHBETLİ DÜKKAN"

Adnan Şenses, Bülent Ersoy, Zeki Müren ve Gülden Karaböcek gibi ünlü sanatçıların unutulduğunu söyleyen Topçu," Raflarımda olan bütün sanatçıların kasetlerini tek tek dinledim. Bu sesler kulaklarımın pasını siliyor. Şimdiki müzikler benim içime dokunmuyor. Her şey telefonda artık. Ama burada teybe kaseti takıyorum, gelen dostlarımız ve ziyaretçilerimizle sohbet ediyorum. Mesele sadece kaset satmak değil, hoş sohbet de önemli" dedi.

"TÜRKİYE BENİ TANIYOR"

Nostaljiyi seven öğrencilerin kendisini sık sık ziyaret ettiğini, mutlu olduğunu ve vefanın önemli olduğunu anlatan Topçu, "Sadece Aydın değil, Türkiye'nin birçok noktasında benim ziyaretçilerim var. Bu kasetler neredeyse her ile ulaşmıştır. Yarım asırlık kasetler ve şarkılar bu dükkanda" diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler