Takip Et

SON DAKİKA

Söke'de Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

17 Nisan 2019, Çarşamba 15:42

     


Türkiye’nin kalkınması ve çağdaş, eğitimli bireyler yetişmesine katkı sunmak amacıyla 1940 yılında açılan Köy Enstitüleri’nin 79. kuruluş yılı dönümü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğince düzenlenen kahvaltılı toplantıda kutlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Lima Resturant'ta düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Levent Tuncel, Aydın Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği yöneticileri,Söke Alevi Kültür Derneği, Emekli Sen ,Atatürkçü Düşünce Derneği,Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya katıldı.

Sökede hayatta olan son Köy Enstitüsü Öğretmenlerinden Nevzat Uz ve Hüseyin Tabar’ın da özel konuk olarak katıldıkları kahvaltılı toplantıda Köy Enstitüleri ile ilgili yapılan sunum ve belgesel toplantıya katılanları duygulandırdı.

Köy Enstitüsü öğretmenlerinden Hüseyin Tabar'ın, Köy Enstitüsü ile ilgili ve meslek hayatıyla ilgili anlattığı anılar ve konuşmaları duygulandırırken toplantıda Aydın Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneğinden Ahmet Taşkın ve ÇYDD Söke Şube Başkanı Nejdet Aygün günün anlamı ile ilgili yaptıkları konuşmalarda Köy Enstitüsü Mezunu öğretmenlerin Türkiye’nin kalkınmasında ve eğitimli bireylerin yetişmesinde üstlendikleri sorumluluğun önemine değindiler. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler