Takip Et

SON DAKİKA

Çine'de 15 Temmuz unutulmadı

16 Temmuz 2020, Perşembe 00:21

     


Çine'de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik etkinliğinde şehitlere rahmet, darbeci hainlere lanet okundu.

Çine Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik etkinliğinde Çineliler Hükumet Meydanında bir araya geldi. Etkinliğe Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, AK Parti Çine İlçe Başkanı Cemal Çakır, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çalışkan ve daire amirleri de katıldı. Sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli hayırların gerçekleştirildiği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güne dair konuşması izlendi. Çine Müftülüğü personeli tarafından ilahi, kaside ve dua icra edildi. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı 00.13'te tüm camilerden selalar okundu.

"MİLLİ DAYANIŞMAMIZI DİRİ TUTMALIYIZ"

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, "Emperyalist kafalar defalarca geldiler. Her geldiklerinde ellerini kaldırdıklarında kollarını kırdık. Haçlı seferleri ile 12 defa geldiler. 15 Temmuz aslında sadece bir darbe girişimi değildi. Bir milleti iç savaşa sürükleme içeriden parçalama idi aslında. İçerideki işbirlikçileri ile bunu denediler. Allah'a şükür bu millet Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yine onların kollarını kırdı. Son olarak FETÖ kılığı ile geldiler. Bu defa kendi içimizde bürokrasimize, askerimizin içine kendi ajanlarını sokarak denediler. Ordumuz ve bürokrasimiz bunları içerisinden söküp attı. Kollarını yeniden kırdık. Bu yurt bizimdir, Anadolu bizimdir. Vatan sadece toprak parçası değil, bayraktır, dedelerimizin mezarıdır. Bundan sonrada çok uyanık olmalıyız. Tekrar gelecekler. Bu nedenle milli dayanışmamızı diri tutmalıyız" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler