Takip Et

SON DAKİKA

Adalet Sarayı yapılacağı haberi heyecan yarattı

14 Kasım 2017, Salı 09:00

     


Aydın'da yapılması planlanan yeni Adliye Sarayı’nın Osman Yozgatlı Mahallesi’nde bulunan alana yapılacak olması, o bölgedeki mahalle halkında ve mahalle muhtarlarında heyecana neden oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yıllardır Aydın Adalet Sarayı’nın yapılacak olduğu alanın belirsizliği Esnaf ve Sanatkârlar Odaları’nın eski Birlik Başkanı Hulusi Akşit’in Denge Gazetesi aracılığı ile önerdiği yer için Adalet Bakanlığı'ndan onay çıktı. Denge Gazetesi ve tvDEN'in Esnaf ve Sanatkârlar Odaları’nın eski Birlik Başkanı Hulusi Akşit’in önerisini gündeme getirerek yetkilerin konuyu gündeme almalarını sağlamıştı. AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz'ün de girişimi ile Adalet Bakanlığından beklenen haber geldi. Yeni Adalet Sarayı, Osman Yozgatlı Mahallesi’ndeki Adalet Bakanlığı’na ait cezaevi yanındaki boş araziye yapılacak.

 

"ADALET SARAYI CEZAEVİ YANINDA OLUR"

Osman Yozgatlı Mahallesi Muhtarlığını 1994 yılından buyana yürüten Halis Hekimoğlu, “Adalet Sarayı’nın burada yapılacak olmasından hem devletimiz, hem de mahallemiz kazanç sağlayacak” dedi. Yıllardır bu haberi beklediklerini belirten Muhtar Hekimoğlu, “Her yerde cezaevlerinin yanında, adalet sarayı olur. Buradan mahkemeye taşınan mahkumlar için, cezaevi aracının yanında polis, jandarma ve gardiyan araçları gidip geliyor. Bu kadar insan git gel yapıyor, yollarda tehlikeler yaşanıyor. Burada yapılması takdirde, bu gidip gelmeler ortadan kalkacak ve devletimiz bir kazanç sağlayacak. Adalet Bakanlığı’nın kendi yeri olduğu için, burası değerlendirilmiş olacak. Bizim mahallemiz, fakir insanların yaşadığı bir mahalle. Mahalle’de yaşayan insanlarımız da kazanacak ve daha da güzelleşmiş olacak. Bu nedenle gayet sevinçliyim, bu gariban insanların para kazanması çok hoşuma gider” dedi.

 

"BELEDİYE BURAYI ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİ"

Osman Yozgatlı Mahallesi’nde 24 bin insanın yaşadığını söyleyen Hekimoğlu, “Mahallemizin nüfusu, İncirliova ilçesine eşdeğer. Ben bu Adalet sarayının burada yapılmasını 20 yıldır bekliyordum. Bunun için zaman zaman siyasetçilerle mücadele veriyordum. Biz yeni binanın burada yapılmasını talep ettiğimizde, ‘Biz cezaevine buradan kaldıracağız, o nedenle buraya yapamayız’ deniyordu. Kapalı E Tipi Cezaevi’nin yanına, birde açık cezaevi yaptılar. Yok Umurlu Mahallesi’ne yapacağız denildi. Burada 150 bin metrekare alan var iken, Umurlu’ya mahkum taşımak mantıksızlık olurdu. Otoban yapımı esnasında, Karayolları bu alandan toprak aldı. Oluşan çukuru da belediye burayı çöplüğe çevirdi. Şimdi bu çöplükten de kurtulmuş olacağız” diye konuştu.

 

"PİSLİKTEN KURTULACAĞIZ"

Adalet Sarayı’nın Osman Yozgatlı’da yapılacak olmasını en çok sevinenlerden biri olan Ovaeymir Mahalle Muhtarı Talat Yöntemli, bu durumdan en fazla kendi mahallesinin yararlanacağını söyledi. Adalet Sarayı’nın yapımı kendi mahallesinin yan ısıra, Yeniköy ve Osman Yozgatlı için de faydalı olacağını belirten Yöntemli, “Yıllardır bu haberi bekliyorduk ve inşallah devam edeceğini de inanıyoruz. Yetkililerimizi de teşekkür etmek istiyorum, buraya tercih ettikleri için. Bu durumun mahallelerimize katkısı olacaktır. Çevre düzenlemesinden tutunda, hizmet almamızı ve mahallemizin kalkınmasını sağlayacak. Mahalle halkımız da bu durumu çok istiyor. Çünkü bu pislikten kurtulup temiz bir hava alacağız” ifadelerini kullandı.

 

"YILLARDIR ÇÖP MÜCADELESİ VERİYORUZ"

Mahalle esnaflarından Ebedin Gündem, adalet sarayının yapılacak olmasının büyük katkı sağlayacağını ifade ederken, Mehmet Vasıf Apaydın ise, “Bu haberi çok sevindik, çünkü buradaki pislikten kurtulmak için yıllardır mücadele veriyoruz. Çevre temizliği açısından çok iyi olacak ve mahallemiz biraz daha değerlenmiş olacak. Şehrin düzenine de katkı sağlanmış olur. Allah bunu gerçekleştirecek olanlardan razı olsun” dedi.

Adalet Bakanlığı'na ait alana çöplüğe dönüştüren Efeler Belediyesi, alanın adalet sarayı olacağının kesinleşmesinin ardından, çöpleri temizlemeye başladığı görüldü. (Haber: HATİCE HOŞ - Fotoğraflar:ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler