Takip Et

SON DAKİKA

Motosiklet tutkunlarından Afrin şehitlerine saygı sürüşü

14 Şubat 2018, Çarşamba 12:11

     


Aydın Motosiklet Tutkunları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı” şehitleri anısına saygı sürüşü gerçekleştirdi.

 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

 

Sürüşe katılan 100’ün üzerinde motosiklet tutkunu, bayraklarla donattıkları motosikletleri ile şehir turu atarak gövde gösterisi yaptı. Kent Meydanı’nda Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından etkinlik, şehitlerin ruhuna okunan Kur'an tilaveti ve dualarla son buldu.

 

Aydın Motosiklet Tutkunları (AYMOT) Kulübünün öncülüğünde yapılan "Afrin Şehitlerini Saygı Sürüşü" etkinliğine Türk Chopper Motosiklet Kulübü de destek verdi. Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece’nin de katıldığı etkinlik Mimar Sinan Mahallesi’den başladı. Motosiklet tutkunlarının katıldığı sürüş, şehit turu atılmasının ardından Adnan Menderes Bulvarından devam ederek Atatürk Kent Meydanında son buldu. Bayraklarla donattıkları motosikletleri ile gövde gösterisi yapan Motosikletliler, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal marşı okudu.

 

“GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR”

Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, “Dünyanın gözü, emperyalistlerin gözü ülkemiz zenginliklerindedir. Bu sebepledir ki, gün birlik olma günüdür” dedi.

Ece, Çanakkale, Kurtuluş Savaşında, Kore ve Kıbrıs’ta destanlar yazan Türk milletinin çok şehit verdiğini ancak bir karış toprak vermediğini söyledi. Şimdide kahraman silahlı kuvvetlerimizin, kahraman Mehmetçiklerimizin Afrin’de Zeytin Dalı Harekatını yürütmekte olduğunu kaydeden Ece, “Allah askerlerimizin yardımcısı olsun. Yüreklerimiz ve dualarımız onlar içindir. Ancak istemesek de şehit vermekteyiz. Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Bütün dünya şunu bilmelidir ki bir ölür, bin doğarız. Ülkemizde gözü olanın gözünü oyarız. Unutulmasın ki bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

 

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Şehit fotoğrafları, Türk bayrakları ile donatılan motosikletliler saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından motosiklet gönüllüsü Mikail Öztürk’ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla rahmet ve minnetle anıldı. Afrin harekatına destek veren motosikletliler yine aynı güzergahtan şehir turu atarak meydandan ayrıldı. (GÜLAY ÖZTEKİN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler