Takip Et

SON DAKİKA

Seçmen genç muhtar istiyor

14 Ocak 2019, Pazartesi 13:51

     


Sahaya inen adaylar ilçe ilçe, mahalle mahalle vaatlerini anlatmaya başladı. Seçmen yerel yönetimlerde deneyimli, sosyal yönetim anlayışına sahip ve önceliği Aydın’a hizmet olan adayları görmek istiyor. Muhtar adaylarınınsa genç ve dinamik olmasından yana.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

tvDEN ekibi vatandaşlara mikrofon uzattı ve "Siz muhtar olsaydınız neler yapardınız?", "Kadın ve genç muhtarların aday olması sizce neden önemli?" gibi sorulara yanıt aradı.

"GENÇ MUHTAR İSTİYORUZ"

31 Mart günü gerçekleşecek seçimlerde muhtar seçiminin önemine dikkat çeken İbrahim Tapan, muhtar olsa öncelikle öğrencilerin sorunlarını çözmek isteyeceğini, çocuklara da park eğitimleri konusunda yardım edeceğini söyledi.

"MAHALLESİNE KATKI SAĞLAYAN MUHTAR OLSUN"
Mahallenin sıkıntısını çözmede muhtarlara büyük görevler düştüğünü aktaran Ertan Öztürk de muhtarların, mahallenin sorunlarını çözmeye çalışmak ve resmi evraklara mühür vurmak dışında başka bir işleri olduğunu düşünmediğini, önemli olanın mahalleye katkı sağlamak olduğunu söyledi.

"AYDIN'IN ALTYAPI EKSİKLİĞİ VAR"
Aydın’da belediye başkan adaylarının tam olarak belli olmamasından dolayı yorum yapmanın doğru olmayacağını savunan Yücel Öztürk, “Yeni adaylar var onlar nasıl olacak, neler yapacak bir görelim." dedikten sonra muhtar olsa Aydın'ın altyapı eksiklerini gidereceğini söyledi. Öztürk de önceliği Aydın'a hizmet olan adaylar görmek istiyor ve hepsi belli olduktan sonra adaylarla ilgili düşüncelerinin netleşeceğini söylüyor.

"ÖNCE HİZMET"

Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak olan Mustafa Savaş ve Özlem Çerçioğlu’nun seçim vaatlerini de değerlendiren vatandaş, önce hizmet diyen adaylara ihtiyaç duyduklarını aktardı.

Mevcut başkan Çerçioğlu’nu tanıdıklarını ve takdir ettiklerini söyleyen Yusufcan Ertit, diğer adayların kendilerini daha fazla tanıtması gerektiğini söyledi. "Belediye başkanı siz olsaydınız?" sorusunaysa “Aydın'ı öğrenci şehri olarak görüyorum. Öğrencilere yönelik imkan ve olanakları genişletirdim” cevabını verdi.

"MUHTAR VATANDAŞIN EKSİĞİ BİLMELİ"
Yerel seçimlerde asıl seçim yarışının muhtarlar arasında geçeceğini söyleyen Yasin Uzun'sa muhtarların bulunduğu köyün ya da kasabanın her ihtiyacını karşılaması gerektiğini söyledi. Kendisi muhtar olsa yol, bakım, temizlik gibi çevreye katkısı olan ihtiyaçları gidereceğini ekledi. Muhtarların vatandaşın her ihtiyacını bilmesi; okul servisleri, su, elektrik gibi her ihtiyacı gidermeleri gerektiğini savundu. Uzun'a göre kadın ve genç muhtar adaylarına daha fazla fırsat tanınmalı. (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler