Takip Et

SON DAKİKA

Sanayicilerden Okumuş'a ziyaret

13 Şubat 2019, Çarşamba 16:53

     


Aydın Sanayi Odası (AYSO)Yönetimi, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u ziyaret etti.

Aydın Sanayi Odası Yönetimi, kısa bir süre önce göreve başlayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarete, AYSO Meclis Başkanı ve ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, AYSO Yönetim Kurulu Üyesi Okan Yıldız, AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden ve ASTİM OSB Müdürü Erdem Bilgili katıldı.

AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ziyarette Aydın'ın sanayi yapısı hakkında bilgi verdi. AYSO olarak üyelerine verdikleri hizmetlerin, sanayicilerin AR-GE destekli daha fazla üretim yapması için olduğunu söyledi. Temel hedeflerinin yeni pazarlara açılım ve ihracat yapma kabiliyetinin artırılması, yerli ve yabancı yatırımcılara Aydın’da yatırım yapmalarını sağlayacak imkanlar sunulması, istihdamın artması ve işsizliğin azalması için sanayicinin talepleri doğrultusunda belirlenen iş kollarında çocukların ve gençlerin mesleki eğitime yönelmelerinin sağlanması olduğunu söyledi.

Şahin, bu kapsamda kadın istihdamını artırmak ve çalışan kadınlara destek olmak amacıyla geçen dönem içinde Aydın Sanayi Odası'nca projelendirilip ve Aydın OSB‘de yaptırıldıktan sonra 2017 sonunda Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne devredilen, Güney Ege Kalkınma Ajansı destekli ‘’Çalışan Anneler ve Mutlu Çocuklar’’ konulu anaokulu projesi hakkında bilgi verdi. “İlimizdeki Mesleki Eğitimin gelişmesi ve daha çok tercih edilir hale dönüşmesine destek olmak üzere, TOBB Tarafından ASTİM OSB içinde yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, ülkemizde diğer organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren ve örnek meslek liselerinde olduğu gibi ASTİM OSB Yönetimi'nce işletilmesi konusunda TOBB’un da oluruyla okulun devir işlemleri yapılmıştır.” dedi ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’a çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret ve AYSO olarak eğitime verdikleri desteklerden dolayı AYSO Yönetimi'ne teşekkür eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, yeni dönemde özellikle mesleki eğitim konusunda AYSO ve sanayi kuruluşlarıyla daha fazla ortak çalışmalar ve projeler yürütmeyi hedeflediklerini belirtti.

ASTİM Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, TOBB tarafından ASTİM OSB içinde yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin faaliyete geçmesi için yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler