Takip Et

SON DAKİKA

Vali Koçak deve sütü içti, adına mani yazıldı

12 Kasım 2016, Cumartesi 10:27

     


İlçe ziyaretlerini sürdüren Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'a develeriyle ünlü İncirliova’da deve sütü ikram edildi, baş cazgır tarafından adına mani yazıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova’da Sevgi Yolu esnafını ve karşılaştığı vatandaşların halini ve hatırını soran ve sorunlarını dinleyen Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, çözüm için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. Koçak'ın ziyaretinin ilçe pazarına rastlaması nedeniyle Vali'ye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, yıllardır özledikleri vali şefkatiyle karşılaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardılar. Koçak, karşılaştığı çocuklara oyuncaklar vererek onları mutlu etti. 

“ANNE SÜTÜ KADAR DEĞERLİ”

Ziyaretler kapsamında Vali Koçak’a Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya tarafından deve sütü ikram edildi. Deve sütünün anne sütü kadar değerli olduğunun altını çizen Başkan Kaya, “Deve sütü doktorlar tarafından bazı kanser hastalıkları için öneriliyor. Ayrıca deve sütü, karaciğer ve akciğer kanserine de iyi gelmektedir. Anne sütü kadar değerlidir. Bir deve iki litre süt verir, bundan dolayı litresi 50 liraya satılıyor” dedi. Vali Koçak, kendisine ikram edilen deve sütünü içti.

ADINA MANİ YAZILDI

Deve güreşlerinin efsanevi baş cazgırlarından Ali Ballıoğlu, karşılaştığı Aydın Valisi Koçak’a mani yazdı. Maniyi şaşkınlıkla dinleyen Koçak, tebessüm ederek Ballıoğlu’na sarıldı. Ballıoğlu’nun Vali Koçak’a yazdığı o mani:

Aydın ilinde diyorlar efelerin efesi,

Aydın ilini yönetiyor Sayın Aydın Valisi.

Hapishaneden firar edene diyorlar kaçak,

Sizinle karşı karşıya geldik, memnun oldum Sayın Ömer Faruk Koçak.

Vali Koçak daha sonra efe çizmecisi İzzet Erkaç’ın iş yerini ziyaret ederek, efe çizmesinin tarihi ve çeşitleri hakkında bilgi edindi. İş yeri sahibi Erkaç, Vali Koçak’a İncirliova’nın tarihinin anlatıldığı Çetin Gümüşoğlu imzalı ‘Karapınar’ın Aslanları’ adlı kitabı hediye etti. Koçak, camilerin en önemli yapı taşı olan ‘alem’ üreticisi, bakırcı Kenan Çalışkan’ın iş yerini ziyaret etti. Kenan Usta, Koçak’a, çırak bulamadığını, mesleğin geleceğinin tehlikede olduğunu söyleyince İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Kenan Çalışkan’ın usta öğreticilik yapması durumunda Halk Eğitim Merkezi’nde kurs açabileceklerini söyledi. Vali Koçak, ardından deve sucuğu üreticisi Metin Korucu’nun iş yerini de ziyaret ederek, işletme hakkında bilgi aldı. Burada Koçak’a deve sucuğu ikram edildi.

“SINIF ATLAMASI MÜMKÜNDÜR”

Cuma namazını Çarşı Camisi’nde kılan Vali Koçak, İncirliova Semt Pazarı’nı gezerek, pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. Daha sonra İncirliova Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Koçak, ilçedeki daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla toplantı gerçekleştirdi. Vali Ömer Faruk Koçak, “İncirliova’da semt pazarının cuma günü kurulduğunu bildiğimden dolayı, ziyaretimi cuma günü yapmayı uygun gördüm. İncirliova bizim neredeyse merkez ilçemiz mesafesinde ve il merkezine yakın. İlin neredeyse tüm özelliklerini gösteren, ekonomisi tarıma dayanan, Aydın’da incir üretiminin yüzde 25’ini karşılandığı bir ilçemiz. Ekonomik, tarım ve hayvancılık alanında canlı. Mevcut potansiyeli iyi değerlendirirsek burada şehrin hayat kalitesinin yükseltilmesi mümkündür. Gördüğümüz kadarıyla insanlarımızın pek bir şeylerden şikayet etmiyor. Bu durum, mevcut duruma razı olacağımız anlamına gelmiyor, daha çok hizmet etmemiz gerekiyor. İncirliova’nın ekonomik ve sosyal anlamda daha üst yerlere gelmesi ve sınıf atlaması mümkündür. Burada üretilen ürünlerin katma değerleri ve ihracatlarının artırılması gerekmektedir. İnsanlar pozitif, kaynaklarımız yeterli, birçok yerde görülen problemlerin birçoğu burada yok” dedi.

Aydın Valisi Koçak'ı ziyaretlerde Kaymakam Ediz Sürücü, Belediye Başkanı Gürşat Kale ve AK Parti İlçe Başkanı Kazım Günaydın yalnız bırakmadı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler