Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın halkı üniversiteye destek çıkmıyor”

11 Ocak 2017, Çarşamba 17:32

     


Koçarlı’da tarım öğretiminin 171'inci yıl dönümü, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle kutlandı. Programda konuşan ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kızılkaya, “Ziraat Fakültesi olarak benim izlenimim, rektör hocam da bunu dile getiriyor. Aydın halkı, üniversiteye pek destek çıkmıyor. Halbuki Aydın, ziraat için bulunmaz bir yer” dedi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı’nın Çakmar Mahallesi’ndeki ADÜ Ziraat Fakültesi’nde başlayan kutlamalarda, fakültenin koridorlarına öğrencilerinin sektörle buluşması, sektörü tanımalarına katkı sağlamak amacıyla firmalar ve kurumlar tarafından stantlar açıldı. Daha sonra akademisyenler, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla koridordaki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelengi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kızılkaya ile Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Mahmut Nedim Barış birlikte sundu. Kutlamalar Ziraat Fakültesi’nin konferans salonunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı Ziraat Fakültesi öğrenci temsilcisi gerçekleştirdi. Daha sonra Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mahmut Nedim Barış, söz aldı. Başkan Barış, “Bir ülkenin tarımsal kalkınmasında ve nüfusunun güvenli ve güvenirlilik içinde beslenmesinde tarımsal eğitim-öğretimin özel bir yeri vardır. Ülkemiz tarımını çağdaş düzeye çıkarmak, nüfusu dışa bağımlı hale getirmeden beslemek, tarımsal sanayiye hammadde sağlamak iddiasında bulunan ziraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, balıkçılık teknolojisi mühendisleri ve tütün teknolojisi mühendisleri geleceği yakalamak ve ülkemize daha fazla katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bu mesleklerin anayasal ve kamusal örgütü olan ziraat mühendisleri odası söz konusu hedefin, fakültelere popüler isimler vererek değil, planlı, geleceği görebilen, siyasal kurumların müdahalesi dışındaki seçeneklerle başarabileceğine inanmaktadır. Bunun için ilk adımı da yükseköğretimden geçmektedir” dedi.

“EL ELE VERELİM”

ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kızılkaya, konuşmasında fakülteyle ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Kızılkaya, “Aydın, tarımsal üretim için açısından diğer illere göre daha fazla önem taşıyor. Üniversitemizde öğrencilerimizi günümüzün gelişen teknolojisiyle yetiştirmek durumundayız. Hocalarım, bunun için gerekli çalışmayı yapıyor. Üniversitemiz, bizi destekliyor. Laboratuvarlarımızı, binalarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Burada büyük bir rol de Aydın halkına, sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Ziraat Fakültesi olarak benim izlenimim, rektör hocam da bunu dile getiriyor. Aydın halkı, üniversiteye pek destek çıkmıyor. Halbuki Aydın, ziraat için bulunmaz bir yer. Dört mevsim ürün, her şey var. Biz fakülte olarak öğrencimizin iyi olmasını istiyoruz. Özellikle Aydın’dan sivil toplum kuruluşlarından, birliklerden, herkesten destek istiyoruz. Maddi ve manevi açıdan öğrencimizin desteklenmesi, fakültenin desteklenmesi, ortak projelerin oluşturulması, bunlar yapıldığı zaman fakülte, fakülte olacaktır. Fakültenin kampüs dışında olması, merkez kampüsün uzağında olması hem bizi hem de öğretim üyelerini etkiliyor. Hepimiz özveriyle çalışıyoruz ama birlikte el ele verirsek daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“KOÇARLI HAYAL KIRIKLIĞI”

Konuşmaların ardından kutlama programı hazırlanan panelle devam etti. Burada ilk konuşmayı ADÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu gerçekleştirdi. Ardından Ziraat Fakültesi’nin 4’üncü sınıf öğrencisi Ahmet Vural konuştu. Denizlili çiftçi bir ailede yetiştiği söyleyen Vural, “Aklımda hiç ziraat fakültesi yokken, çiftçi aileden yetiştiğim için bu bölümü tercih ettim. 18, 19 yaşında Koçarlı’ya yerleştim. Bu yaşlarda biri için Koçarlı gerçekten hayal kırıklığı” dedi.

Katılımcıların konuşmasıyla devam eden panel, soru cevaplarla son buldu. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler