Takip Et

SON DAKİKA

Özlenen dayanışma beş bin ailenin yüzünü güldürecek

7 Ekim 2016, Cuma 15:48

     


İncirliova'nın Acarlar Mahallesi’nde bölgeye hizmet veren Adnan Menderes Meyve ve Sebze Hali’nin, Acarlar ve Kardeşköy mahalleleri arasındaki 80 dönümlük alana yapılmasına engel olan 'tarım arazisi' sorunu, AK Parti Aydın milletvekillerinin girişimleri ile giderilirken Aydın Büyükşehir Belediyesi, yakında ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor.

İktidar ile muhalefet arasında yaşanan ve herkesin görmek istediği bu dayanışma, en çok geçimini bu sektörden sağlayan beş bin aile ile hal komisyoncularını sevindirdi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın'ın ihtiyacı olan toptancı halinin yapılması konusunu sosyal paylaşım sitesinden duyurarak daha önce hal yapımına engel olan tarım arazisi sorununun çözüldüğünü, yeni hal yerinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca uygun görüldüğünü duyurarak, "80 dekarlık arazide, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması düşünülen hal binasının, Aydınımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e teşekkür ederiz" dedi.

TOP ARTIK BÜYÜKŞEHİR'DE

Acarlar Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hal Komisyoncuları adına konuşan Acarlar Hali Komisyoncuları ve Pazarcıları Koruma Dernek Başkanı Aşkın Şimşek, 1994 yılında faaliyete başlayan Acarlar Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali,'nin 25 dönüm arazide yaklaşık 75 komisyoncu ile hizmet verdiğini, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde halin yetersiz olması nedeniyle, tüm siyasetçilerinde modern hal sözü verdiğini anımsatarak, "Artık top Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nda... Bize söz verenlerden birisi kendisi. Yeni hal hizmet binasının yapılması için çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu müjdeyi sayın başkandan duyacağımıza inanıyorum" dedi.

BEŞ BİN AİLENİN YÜZÜ GÜLECEK

Şimşek, “Buradaki hal bize ve bölgeye yetmiyordu. Şimdi yeni yapılacak hal binası ile tek çatı altında olacağız. İnsanlar çeşit çok olduğu için İzmir Toptancı Hali'ni tercih ediyordu. Türkiye'nİn en zengin topraklarına sahibiz. Artık İzmir'e gitmeye kalmayacak. Esnaf para kazanacak. Büyükşehir Belediyesi para kazanacak. Seçimlerden önce de Başkan Özlem Çerçioğlu’na halin bu araziye yapılması için öneride bulunmuştuk. Çünkü burası Ege Bölgesi'nin can damarı bir hal olmasına rağmen çok kötü durumda. Bu halden bölgedeki insanlar dahil olmak üzere yaklaşık 5 binin üzerinde insan geçimini sağlıyor. Yeni halin Acarlar ile Kardeşköy mahalleleri arasında yapılması çok isabetli bir karar. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun bölge halkına verdiği söz yerine getirileceği için çok mutluyuz" dedi.

Şimşek, örnek dayanışmadan çok memnun kaldıklarını, önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendilerini çağıracağını, oluşturulacak bir heyet ile yapılacak yeni hal projesi üzerinde görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. (SUAT DENİZ)







 
Son Eklenen Haberler