Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Atabay’ın evini kurşunlayan tetikçi, cezaevinden itiraf mektubu yazdı

7 Ağustos 2017, Pazartesi 17:45

     


Didim’de 2016 yılında meydana gelen Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın evine ve Belediye Meclisi üyesi Sinan Ceyhan’ın işyerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı olaylarının sanıklarından Osman Tayfun Onan, cezaevinden mahkeme heyetine yazdığı mektupla itiraflarda bulundu. Suçu işlediğini kabul ederek, bir inşaat şirketinin sahip ve ortaklarının kendisini kullandığını öne süren Onan, mahkeme heyetine yazdığı mektubunda kendisini kurşunlama olaylarına azmettirenleri de itiraf etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

28 Mart 2016 tarihinde CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın Çamlık Mahallesi'ndeki evinin, bir gün sonra da CHP'li Didim Belediye Meclisi üyesi Sinan Ceyhan'ın İnönü Bulvarı'ndaki işyerinin kurşunlanmasıyla ilgili çalışma başlatan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Didim'deki bir inşaat firmasının ortakları olan A.O. ve Ş.O. ile B.Ö., Y.G., A.D., O.T.O., T.D. ve Ş.Ş.’yi 'silahla mala zarar verme' suçundan gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü savcılıktan, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Daha sonradan olayların faili olarak tutuklanan Osman Tayfun Onan, cezaevinden davanın görüldüğü mahkemeye mektupla itirafta bulundu. Onan, mahkeme heyetine yazdığı mektubunda kendisini kurşunlama olaylarına azmettirenleri itiraf etti.

Söke T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü kanalıyla Didim 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulmak üzere yazılı başvuruda bulunan Osman Tayfun Onan, suçu işlediğini kabul ederek, bir inşaat şirketinin sahip ve ortaklarının kendisini kullandığını öne sürdü. Onan dilekçesinde, işlediği suçu ve pişmanlığını, “Ben işlemiş olduğum bu suçtan dolayı çok pişmanım, böyle bir suçla karşınızda olmaktan çok rahatsızım. Sizden ve yüce adaletimizden binlerce kez özür dilerim ve huzurunuzda kendilerinden özür diliyorum” ifadeleriyle dile getirdi.

İTİRAFÇI VE DİLEKÇESİ

Halen yargılamasının sürdüğü belirtilen olayın sanıklarından Osman Tayfun Onan’ın itirafı,

Söke T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü kanalıyla Didim 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulmak üzere dosya numarası ‘2016/326’ esas kaydıyla kayıtlara geçti.

Osman Tayfun Onan, dilekçesinde şu ifadelerine yer verdi:

“Sayın Başkanım bir insan yalnız ve kimsesiz oldu mu insanlarında ona karşı güven ve itibarı nedense ölüyor. Ben işlemiş olduğum bu suçtan dolayı çok pişmanım böyle bir suçla karşınızda olmaktan çok rahatsızım sizden ve yüce adaletimizden binlerce kez özür dilerim ve huzurunuzda kendilerinden özür diliyorum. Sayın Başkanım Didim’de Didim Belediyesi ile N. İnşaat arasında husumet vardır. N. İnşaat, belediye başkanına karşı işlerinin yürümesi için zoraki gözdağı verip işlerini yaptırmak peşindeydiler. Benim ise cezai ehliyetim olmadığı için bana sen belediye başkanının evine ve Şen Sigorta Sinan Ceyhan’ın iş yerine, artı Belediye Başkan yardımcısı Ercan Atasoy’un işyeri olan Atasoy Elektrik’e de silahla sıkmamı istediler. Bunların tamamını bana yaptıran A.O. ve Süryani ortağı lakabı E.S.A olan Ş.O. yapmamı istediler. Sana hiç bir şey olmaz sen zaten raporlusun ceza yatmazsın. Biz sana ev vereceğiz, para vereceğiz dediler ve beni kandırdılar. Oysa çok büyük rant peşindeler imiş. Benim bunların hiç birinden haberim yok, ben her şeyi içtenlikle anlatmaya karar verdim.”

“BÜTÜN PİS OYUNLARINA BENİ ALET ETTİLER”

Bugün psikiyatrinin kendisine vermiş olduğu raporu göz önüne alarak, kendisini deli yerine koyup bütün söylediklerinin raporundan dolayı yalanladıklarını ifade eden Osman Tayfun Onan, şunları kaydetti: “Zaten daha önce ki celselerde bu adam şizofreni hastası olarak hitap ediyor. Artı A.O.’nun onlarca adamı var. Can güvenliğim olmadığından dolayı birçok şeyi açıklamaktan korkuyorum. Bunlardan birincisi A.O.’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’na 150 bin TL verip Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay aleyhine sokaklarda dolaşıp bu FETÖ’cüdür diye ayaklandırmaya kalktı ve ayrıca kendi şahsıma ait Facebook hesabımda video çekip yayınlattırmışlardır. O video kaydını A.O. yazıp bana söylettirmiştir. İncelenmesini istiyorum. İkincisi E-devlet şifremi alıp benden BİMER ihbar hattı üzerinden Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Ali Çanak, Kaymakam İskender Yönden, Yönder Okulları ve ismini hatırlamadığım birçok insanın hakkında benim adıma BİMER’e ‘bunlar FETÖ’cudur’ diye ihbar ve şikayette bulunan yine A.O.’dur. Artı bu yönde BİMER’den bana gelen cevap şu an da elimdedir. Sayın başkanım, ben kimim ki etim ne, budum ne belediye başkanına ve Belediye Başkan yardımcısına silahlı tehdit suçunu işleyeyim. Demek ki beni kullanan adını vermiş olduğum insanlar yoksa, benim ne işim olur.”

“ARAÇ YAKTIRACAKLARDI, POLİSE YAKALANDIM”

Osman Tayfun Onan, A.O.’nun kendisini Söke Adliyesi’nde tehdit ettiğini belirterek, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Hatta polisler tutanak tuttu. Cezaevinde beni dövdürdü ve şikayetçi olmamam için Segbis aracılığıyla savcının karşısına çıktığımda şikayetçi olmadım. Şu anda kendisinden şikayetçiyim, uzlaşmak istemem. Ayrıca kendisinden tutanaklarda da beni tehdit ettiği resmi olarak ortadadır. Ayrıca 2013 yılında hazine arazisi için, yabancı şahısın araziyi vermediğinden yabancı şahısa göz dağı verilmesi için beni bu kişinin aracını yakmamı istediler. Beni aracın yanına kadar götürüp yakılacak aracı gösterdiler ve bu sırada beni bırakıp aracı yakmamı bekliyorlardı. O sırada polis memurları beni yakaladılar. Resmi kayıtlarda mevcuttur. Ayrıca bu 2013 yılında mağdur sıfatında olduğum davada sanıklardan ayrı ayrı şikayetçiyim, uzlaşmak istemiyorum.”

“NE KADAR SUÇLU OLSAM BİLE MAĞDURUM, KULLANILDIM”

Kendisinin ne kadar suçlu olsa bile mağdur olduğunu, çünkü kullanıldığını ifade eden Osman Tayfun Onan, sözlerini şöyle tamamladı: “Ayrıca bu olayda bütünlüğü ile Türkiye Cumhuriyeti adaletini çelişkiye düşürüp bu suçlardan kendini temiz etmek için ellerinden gelen bütün mücadeleyi yapacaklar. Anlatmış olduğum olaylar yüce devletimizin resmi kayıtlarında mevcuttur. Yüce adaletinize karşı boynum kıldan incedir. Bugün bir suçlu var ise o da A.O. ve ortağı Ş.O.’dur. Şu anda anlatacaklarım bunlardan ibaret. Yüce adaletinizin karşısına çıktığım zaman bütün her şeyi çelişkisiz ve gerçek bir şekilde siz büyüklerimin huzurunda da anlatacağım sayın başkanım. Bu insanlar suçludur, ben ise ne kadar suçlu olsam bile mağdurum. Çünkü kullanıldım, cahildim. Şu anda her şeyi daha iyi biliyorum. Bu yüzden siz büyüğümün bir an önce gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler