Takip Et

SON DAKİKA

Bozkurt, "Fırsatçıların neler yapabileceğini 15 Temmuz'da gördük"

6 Ekim 2016, Perşembe 19:13

     


Genel Kurul'a giden Aydın Barosu'nda, seçim öncesi son ruhsat töreni düzenlendi. Törende, avukatlık yemini eden genç avukat adayları, meslek hayatına resmen başladı. Programda konuşan Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişimine gönderme yaparak, "Hukuk devletinin tam anlamıyla oluşturulmadığı bir ülkede, bu boşluktan faydalanan fırsatçıların neler yapabileceğini 15 Temmuz'da gördük, bedelini kanımızla ödedik" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ve genç avukatların aileleri ile yakınlarının katıldığı tören, Baro Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Yemin töreni öncesi konuşan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, "İçinde bulunduğumuz süreçte, hukuka ve hukukun savunulmasına fazlasıyla muhtaç olduğumuz günler yaşıyoruz. Ben biliyorum ki taze kan gibi mesleğe adıma atan arkadaşlarımız, bize daha da güç katacaklar, savunmanın onurunu her yerde gösterip hukuk devletinin, bağımsız ve tarafsız yargının yeniden inşasında çok büyük katkılar sunacaklar" dedi.

"15 TEMMUZ'DA ANLADIK"

Avukatlığın kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Bozkurt şunları söyledi: "Avukatlık mesleği o kadar kutsaldır ki, Fransa Kralı Louis'nin ‘Fransa Kralı olmasaydım, Bordeaux’da avukat olmak isterdim’ sözlerine mazhar olacak kadar kutsal bir meslektir. Avukatlar olarak özellikle barolarda görev alan meslektaşlarımla birlikte hukukun üstünlüğünün ne anlama geldiğini hep anlattık.  Hukukun üstün olmadığı, hukuk devletinin tam anlamıyla oluşturulmadığı bir ülkede, bu boşluktan faydalanan fırsatçıların neler yapabileceğinin bedelini, 15 Temmuz'da kanımızla ödedik. Vatan hainleri orduya, yargıya hatta her yere sızmadılar, ellerini kollarını sallayarak girdiler. Neyse ki milletimizin sağduyusu ve vatan aşkı bu hain emellerin önüne koca bir set çekti. Yaşanılanlar acı bir tecrübe olarak kalacak ancak bundan hala ders çıkarmayı başaramazsak milletimizin çekeceği çok çileler var demektir."

Av. Gökhan Bozkurt, Aydın Barosu'nun hedeflerinin 1923 yılında, Cumhuriyeti kuran Ulu Önder Atatürk tarafından belirlendiğini vurguladı. Törende, avukatlık yemini eden avukat adayları, Hasret Ülkü İplikçi, Ayşe Tuncel, Tutku Çalaşer, Uğur Yılmaz, Merve Yavuz, Kübra Dikmen ve Kübra Hergün meslek hayatına resmen başladı. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler