Takip Et

SON DAKİKA

Galerici başkanın oyuncak otomobil tutkusu

6 Temmuz 2017, Perşembe 07:30

     


AYMAS Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yoğurtçu, oyuncak otomobillere olan merakıyla dikkat çekiyor. 30 yıldır her gittiği yerden oyuncak araba alan Yoğurtçu, farklı tür ve modeldeki oyuncakları, sahibi olduğu oto galerisinde ve evinde sergiliyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AYMAS Galericiler Sitesi Başkanı Hasan Yoğurtçu, çocukluk günlerinden beri otomobillere meraklı olduğunu söyledi. Pazarcı bir babanın oğlu olan Yoğurtçu, “Ben on yaşındayken babamla pazarları dolaşırdım. Komşumuzun bisikleti vardı. Babama bana bisiklet alması için yalvardım. Daha sonra bisikletim oldu. Her gece pazardan gelince onu yıkardım. O yıllarda Salı Pazarı’nda bisiklet-motosiklet pazarı da kurulurdu. Bisiklet alıp satmaya başladım. 15 günde bir, bisiklet değiştirirdim. Daha sonra motosikletlere merak saldım” dedi.

 

Babasının pazarcılıktan sonra araba alıp satmaya başladığını dile getiren Yoğurtçu, “O yıllarda oyuncak bir triportörüm vardı. Onu bir gün minibüste unuttum. Oyuncağımı kaybettiğim için sabaha kadar ağladım. Çocukluğumda tahtadan oyuncaklar da yapardım. Egzoz sesi, motor sesi çıkarırdım. Araçlara olan ilgim çocukluk günlerime dayanıyor” diye konuştu.

 

GİTTİĞİ HER YERDEN OYUNCAK ALIYOR

İnsanın işini severek yapması gerektiğini söyleyen Yoğurtçu, “Galerimde yaklaşık 30 yıldır araba alıp satıyorum. Bunun yanı sıra oyuncak otomobillere karşı da büyük bir tutkum var. Gittiğim her yerden oyuncak almaya çalışıyorum. Evimde ve iş yerimde yaklaşık 250 adet oyuncak arabam var. Kimisi zaman içinde kayboluyor. Bazen, gelen müşterilerin çocukları, dikkatlerini çeken oyuncakları alıp götürüyor” ifadelerini kullandı.

 

Oyuncak otomobillerin yanı sıra model uçaklara, oyuncak motosikletlere ve uzaktan kumandalı otomobillere de meraklı olduğunu kaydeden Yoğurtçu, klasik otomobil maketlerini de odasında, iş yerinin bir köşesinde özenle koruduğunu dile getirdi. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler