Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da 0'ı olmayan 50 lira

6 Mayıs 2021, Perşembe 16:01

     


Aydın'ın Yenipazar ilçesinde eczane teknisyenliği yapan Engin Deveci, dün bir müşterinin yaptığı alışveriş sonucu verdiği 50 liranın üzerinde 0 olmadığını fark etti. Önce paranın sahte olduğunu düşünen Deveci, parayı kontrol etti. Paranın sahte olmadığını fark eden Deveci hatalı basım olan 50 lira için koleksiyonerlere seslendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yenipazar'ın Hamzabali Mahallesi'nde 10 yıldır eczane teknisyenliği yapan Engin Deveci'nin başına benzerine az rastlanır bir olay geldi. Bir gün önce eczaneye gelip alışveriş yapan müşterinin verdiği 50 lirayı kontrol eden Deveci, paranın sağ üst köşesinde 0 rakamının olmadığını gördü. Önce paranın sahte olduğunu düşündüğünü belirten Deveci, "Paranın sahte olduğunu düşünüp kontrol kalemiyle baktım ve paranın gerçek olduğunu gördüm. Hatalı basımların yapıldığını daha önce de duymuştum. Bu para benzerine az rastlanır bir para" dedi.

Para koleksiyonerlerine seslenen Deveci, "0'ı olmayan 50 liranın bir örneğini bulmak çok zor. Buradan para koleksiyonuna meraklı koleksiyonerlere sesleniyorum. Örneğine az rastlanır bu parayı almak isteyen koleksiyonerler bana ulaşabilir" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler