Takip Et

SON DAKİKA

Mısırlar susuz kaldı

12 Ağustos 2017, Cumartesi 15:05

     


Çine Camızağılı Ovası’nda mısır üreticisi Zekeriya Özüak’ın tarlasındaki elektrik yetkililer tarafından kesildi. Bir haftadır tarlasını sulayamayan Özüak, çaresiz kaldı. Bir hafta içerisinde ürünlerini sulayamadığı takdirde tüm emeğinin heba olacağını belirten Özüak, yetkililerden yardım bekliyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Camızağılı Mahalle Ovası’ndaki 10 dönümlük arazisinde mısır ekimi gerçekleştiren 47 yaşındaki Zekeriya Özüak’ın bundan 2.5 ay önce tarlasını suladığı su kuyusunda meydana gelen göçük nedeniyle tarlasını sulayamaz oldu. Geçen su kuyusunun hemen yanındaki elektrik saatini tarlasına yakın bir yere alarak tarlasını su pompası ile temin ettiği Çine Çayı’ndan sulamaya başlayan Özüak’ın elektriği elektrik dağıtım şirket yetkilileri tarafından kesildi. Yetkililer, fatura çıkartamadıkları gerekçesi ile su saatini alarak, elektriğini kestiği Özüak, tarlasını sulayamaz oldu. Bir haftadır tarlasını sulayamayan Özüak, mısırlarını bir hafta içerisinde sulayamayacağı takdirde tüm mısırlarının heba olacağını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

"GELECEĞİMİ YAKACAKLAR"

Elektrik dağıtım şirketi çalışanlarına elektrik saatinin mecbur olduğu için yerini değiştirdiğini söyleyen ve çalışanların kendisine ‘sorun çıkmaz, rahat ol’ dediğini aktaran Zekeriya Özüak, hakkını aramak için savcılığa başvuruda bulunduğunu belirtti. Özüak, “Benim bundan 2.5 ay öncesi su kuyum çökerek kullanılmaz hale geldi. Bende mecburen Çine Çayı’ndan su pompası ile su çekmek zorunda kaldım. Elektrik saatim hep çalıştı. Haksız yere bir kazanç elde etmedim. Elektrik saatimi taktım, tarlamı suladım. İlk görüşmemizde çalışanlar bana sorun olmayacağını söyledi ancak bazı yetkililer saati sökün elektriği kesin talimatı ile elektriğimi kestiler. Bana yapılan bu olayı reva görmüyorum. Benim burada geleceğimi yakacaklar. Eğer bu tarlamı bir hafta daha sulayamaz isem bu mısırlar yanar. En az 7 bin liralık bir zararım olacak. Ben çiftçiyim ve kazancımı bu tarladan sağlıyorum. Yetkililerden ricam benim bu mağduriyetimin giderilmesi. Savcılığa dilekçe verdim. Elektrik dağıtım şirket yetkilileri inşallah benim halimi anlar ve yardımcı olurlar” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler