Takip Et

SON DAKİKA

Söke Özel Öğretim Kurs Merkezi hizmete girdi

26 Ağustos 2016, Cuma 20:29

     


Kaymakam Kurtbeyoğlu: Özel eğitim kurumları, devletin eğitim, öğretimdeki yükünü hafifletiyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Dershanelerin kapatılmasının ardından özel eğitim kurumlarına yönelik düzenlemeler sonrasında Söke’nin ilk özel öğretim kurs merkezi ‘Birey’ açıldı.

Konak Mahallesi Kavakdibi Cadddesi Kocagözoğlu Okulu yanında hizmete giren Birey Özel Öğretim Kurs Merkezi'nin açılışında konuşan merkezin kurucu müdürü Gülten Dabanoğlu, ''Büyük Atatürk'ümüz, ülkesini gençlere emanet etmiştir, bunu hepimiz biliyoruz. İleri görüşlü ve devlet kavramına çok geniş ve derin bir perspektifte bakan değerli liderimiz, bu nedenle günü ve geleceği kavrayan bir kuralı, yıllarca önceden koymuş olmaktadır. Çünkü bu sözü, sadece gelecek kuşaklara sorumluluklarını hatırlatan bir direktif olarak anlamak yeterli değildir. Gençlerin bu sorumlulukları yerine getirebilmeleri için sahip olmaları gereken nicelik ve nitelikleri onlara kazandırmak bizlerin görevidir. Bizlere düşen, bu görevin bilinci içinde gayret etmek, eğitimimizi en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Oldukça dinamik bir sosyal yapıya sahip olan ülkemizde, hızlı nüfus artışı, kırsal kesimden büyük kentlere göç, okula gitme eğiliminin yükselmesi, sanayileşme gibi gelişmeler, eğitim hizmetlerine olan talebi, hem nicelik hem de nitelik olarak artırmaktadır. Ülkemizin eğitim sistemi içinde devletçe sağlanan eğitim hizmetinin yanında, son yıllarda sayıları hızla artan özel öğretim kurumları, gerek eğitimdeki fırsat eşitliği, gerekse eğitim ve öğretim kalitesi yönünden önemli bir fonksiyon icra etmektedirler. Kurum olarak biz ezberden ziyade anlamaya, bilgiler arası ilişkiler kurmaya önem vereceğiz. Öğrencinin ruh hali ve başarısı arasındaki ince çizginin takibinin yapılmasına odaklı Birey Eğitim kurumları olarak Söke’de iyi bir geleceğin kapılarını açmak, Atatürk'ün hepimize emanet ettiği gençleri yetiştirmek, bu ülkeye yararlı birer insan haline getirmek için bilginin anahtarını gençlere teslim etmek hedefiyle yola çıkıyoruz” dedi.

ATILAN ADIMLAR ÖNEMLİ

Eğitimciler Gülten Dabanoğlu, Osman Kılınç, Mansur Buğdaycı ve Hüseyin Şener’in kurucuları olduğu Birey Öğretim Kurs Merkezi'nin açılışında konuşan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, ’Memlekette taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun’ atasözünü hatırlatarak, eğitim için atılan her adımı çok önemsediklerini dile getirdi. Gelişmiş ülkelerde özel eğitim kurumları sayısı fazla olmasına rağmen bu sayının ülkemizde yeterli olmadığını söyleyen Kurtbeyoğlu, ”Özel eğitim kurumları, devletin yükünü alan kurumlardır. Birey Kurs Merkezi'nin de önemli bir sorumluluğu üstlenmiş olmasından dolayı, tüm eğitim kadrosunu kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Birey'in 16 kişilik sınıflarında son teknolojik yeniliklerle verilen eğitimde öğrenciler; fizik, matematik,Türkçe, kimya ve coğrafya derslerinden kurs alabilecekler.

Birey Özel Öğretim Kurs Merkezi'nin açılışına Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, Şube Müdürü Ömer Şimşek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut, DP İlçe Başkanı ve ilçe eski milli eğitim müdürü Musa Avcı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Özlü, Söke Alevi Kültür Derneği Başkanı Şefik Kaya, öğretmenler ve veliler katıldı.

(NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler