Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlılara ücretsiz yazılım semineri

22 Haziran 2019, Cumartesi 16:37

     


Efeler’de “Aydın Yazılımcı Grubu”nun düzenlediği ücretsiz yazılım eğitim semineri gerçekleştirildi. Nisan- Mayıs ayında kurulan Aydın Yazılımcı Grubu, yazılımı bilmeyen ve öğrenmek isteyenlere ücretsiz eğitim semineri düzenledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

"KATILIM İÇİN HİÇ BİR ŞARTIMIZ YOK"

Efeler’de düzenlenen seminerin kurucu eğitimcilerinden Mustafa Sevindi, yazılımcılığı bilmeyen, öğrenmek isteyen herkese ücretsiz eğitimler vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Sevindi, “Aydın Yazılımcı Grubu”nu Nisan- Mayıs aylarında aktif olarak hayata geçirdik. Eğitimlere öğrenci olanlar, yazılımcılık yapanlar, başka bir işte çalışıp yazılımcılığa merak salanlar, kısacası isteyen herkes katılabilir. Biraz olsun yazılımcılığı sevmek eğitimlerimize katılmak için sebep olabilir. Katılım için hiç bir şartımız yoktur. Bizi atölye09 instagram adresinden takip edebilirler.” dedi.

“AYDIN YAZILIMCILIK SEKTÖRÜNDE DAHA ŞANSSIZ”

Oluşumun temel amacının yazılımı seven insanların bir şekilde bir araya gelmesi olduğunu ifade eden Mehmet Tanrıverdi, “Aydın Yazılımcılar Grubu”nu arkadaşlarımızla birlikte kurduk. Aydın diğer büyükşehirlere nazaran yazılımcılık anlamında daha şansız. Biz bunu kırmak adına bir toplantı yaptık. Temel amaç yazılım teknolojisini bildiğimiz kadarıyla yeni nesillere aktarmak. Bu tür bir etkinlik heyecanla karşılandı. Seminerler sayesinde işin pratiğe dökülmüş halini yapmayı hedefliyoruz. Ticari işletmeler, yazılım firmaları bu ekosistemde tanışacağı insanlarla tekrardan çalışma ortamı bulabilecek. Yazılım ihtiyacı doğabilecek ya da yazılım bilgilerini aktarabilecek firmalar böyle gruplardan faydalanabilecek. Bu sayede çalışma ekipleriyle projeler yapılabilecek, yeni istihdam alanları açılabilecek. Dolayısıyla ticareti de birebir etkileyeceğini düşünüyoruz.” dedi. (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler