Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent MYO'nun açılışını Bakan Zeybekci yaptı

19 Kasım 2016, Cumartesi 16:36

     


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yaptı. Zeybekci, "Biz zor söz veririz, ama verdiğimiz sözü de tutarız" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Üniversitesi Buharkent Meslek Yüksek Okulu Açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, partililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “20 bin dönüm üzerine kurulmuş ve bin kapasiteli bir meslek yüksek okulu kuruldu. 6 tane öğretim üyesi kadrosu verildi. Gelecek sezon da 6 tane öğretim üyesi istiyoruz. Buharkent bunu hak ediyor. Buharkentli hayır sever vatandaşlarımız ve belediye tarafından bu meslek yüksek okulu yapıldı” dedi.

"HER YERDE OLAN BÖLÜMLER BURADA OLMASIN"

Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, İzmir ve Manisa illerinin valileri, belediye başkanları ve sivili toplum kuruluşları temsilcileri her ne kadar farklı olsa da tabiatı ve coğrafyaları aynı olduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, “Zeybek oynamak yürek ister. Onun için zeybek oynayan kardeşlerimi tebrik ederim. Aydın, Denizli, Muğla, uşak, İzmir, Manisa tek bir havza olarak görmezseniz kaybedersiniz diyorum. 2014 yerel seçimlerinden üç kez geldim. Hemen hemen her eve uğradık ve her dükkana girdik. Biz gezerken bizden Meslek Yüksek Okulu istediler. Milletvekillerimizin takibi sayesinde bugün meslek yüksek okulumuzun açılışını yapıyoruz. Bu okuldan mezun olup da bu ülke için yetişen öğrenciler var oldukça onların nesli devam ettikçe sadakaları ulaşacaktır. İlk geldiğimizde stabilize bir yol vardı buranın. Biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bize öğretmiş olduğu hadisi şerif ‘Münafıklığın alameti üçtür. Söz söylediği zaman yalan söyler, söz verdiği zaman sözünü tutmaz, emanete hıyanet eder’ der. Biz zor söz veririz, ama verdiğimiz sözü de tutarız. Burada bin 500 tane öğrencimiz olsun. Her yerde olan bölümler burada olmasın” diye konuştu.

"BUHARKENT GÜZEL BİR ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLACAK"

Buharkent İlçesi’nin yer yerinde jeotermal kaynakların bulunduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, “Enerji üzerine muhteşem bir bölüm kurulmuş. Bu coğrafya olduğu gibi jeotermal kaynaklarla dolu. Bu okullarda yetişen çocuklarımız geleceğin Türkiye’nin ihtiyaçlarına hitap edecek çocuklar olacak. Heredot, Aydın için ‘Gökyüzü altındaki en muhteşem topraklar’ demiş bu coğrafya için. Türkiye’nin en uzun yaşayan insanları bu topraklarda yaşıyor. Buharkent Meslek Yüksek Okulu ile bu ilçenin şekli değişecek. Bu öğrencilere mutlaka yurt imkanı tanınmalı. Her türlü spor imkanı tanınmalı. Buharkent inşallah güzel bir üniversite şehri olacak. Buharkent Meslek Yüksek Okulu hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

GÜNEŞ VE RÜZGAR ENERJİSİNE 70 MİLYON DOLAR

Türkiye'nin önümüzdeki yılda güneş ve rüzgar enerjisine 70 milyon dolar yatırım yapacağını belirten Zeybekci, "Önümüzdeki dönemde yurt dışından ithal edilen güneş ve rüzgar panellerine destek vermeyeceğiz. Güneş ve rüzgar tribünü kuracaklara yerli üretim yapanlardan aldığınız taktirde destek vereceğiz” dedi.

108 ÖĞRENCİ VAR

ADÜ’nün 54 bin öğrencisi olduğunu dile getiren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Buharkent bölgesi jeotermal açısından çok olduğu için Alternatif enerji bölümü, Tıbbi ve aromatik bitkiler bölümü, büro yönetimi bölümü açtık. 108 tane öğrencimiz var. Yeni açılan bir üniversite olarak bu sayı çok iyi. İnşallah ileriki yıllarda bu sayı artacak. Öğrencilerimiz Buharkentlilere emanettir. Emanetimize iyi sahip çıkın” dedi. (CEM ULUCAN/NACİ ERİŞ/GÜLAY ÖZTEKİN) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler