Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ Tıp Fakültesi 15. dönem mezunlarını verdi

16 Mayıs 2018, Çarşamba 17:40

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi 15. Dönem mezunlarını verdi. ADÜ merkez kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde, 148 genç hekim, TIP Fakültesinden mezun olup sağlık ordusuna katıldı. Hekimlik andını okuyan öğrenciler mesleğe atılacak olmanın gurur ve onurunu yaşadı. Büyük bir heyecan ve coşku içinde geçen mezuniyet töreninin ardından kepler havada uçuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Kapçı, Dahili Tıp Bilimleri Başkanı Prof. Dr. Ali Akyol, Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Hadi Yaşa ve çok sayıda Tıp Fakültesi öğretim üyesi, öğrenci ve aileleri katıldı.

 

ANT İÇTİLER

Büyük bir coşku içinde geçen mezuniyet töreni Büyük Atatürk ve şehitleri adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, öğrencilere hekimlik andını okuttu. Hep birlikte ant için genç hekimler mezun olmanın sevinç ve heyecanını yaşadı.

 

DÖNEM BİRİNCİSİ KÜTÜĞE PLAKET ÇAKTI

Dönem birincisinin mezuniyet kütüğüne plaket çakmasından ardından, mezuniyet sertifikalarının dağıtımına geçildi. Sınıfını birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncülükle bitiren öğrencilere, Rektör, Rektör Yardımcıları ve Fakülte dekanı tarafından plaketler verildi.

 

KEPLER HAVADA UÇUŞTU

Daha sonra tüm öğrencilere, Prof. Dr. Ali Akyol ve Prof. Dr. M. Hadi Yaşa ve diğer öğretim üyeleri tarafından mezuniyet sertifikaları verildi. Öğrenci ailelerinin de büyük ilgi gösterdiği mezuniyet töreni, kep atma töreni ile son buldu. Öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın onur ve kıvancını yaşadı. Törenin ardından öğrenciler hep birlikte müzik eşliğinde dans edip eğlenerek koca bir yılın stres ve yorgunluğunu attı. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler