Takip Et

SON DAKİKA

Karanlık koridor, edebiyatla aydınlandı

13 Ocak 2018, Cumartesi 14:35

     


Bozdoğan Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencileriyle birlikte okulun koridorunu edebiyatla aydınlattı. Edebiyat öğretmenleri Sibel Turna Metin (44) ve Fatma Eryılmaz’ın (38) edebiyat sevgisini öğrencilerine aşılamak için giriştikleri edebiyat sokağı projesi, diğer öğretmenlerin ve öğrencilerin işbirliği ile yapıldı. Duvarlarında şiirler ve edebi satırlar bulunan koridora, Oğuz Atay Edebiyat Sokağı adı verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Lisede daha önce kullanılmayan koridor, okulun edebiyat öğretmenleri Sibel Turna Metin ve Fatma Eryılmaz’ın kullanışlı ve faydalı hale getirme amacıyla ürettikleri proje ile edebiyat sokağı oldu. Öğrencilerin edebiyat zevki kazanması için çıkılan yolda, diğer branşlardan Feyzullah Bingöl (32), Ayşen Nişancıoğlu (30), Güleser Gökbel (32), öğrenciler ve veliler birlikte çalıştı. Öğretmenlerin proje teklifini idarecilerin kabul etmesiyle birlikte para toplamak için veliler kermes düzenledi. Kermesten kazanılan para ile edebiyat sokağı için kullanılacak malzemeler temin edildi. Üç ay süren projede, öğrenci ve öğretmenler ellerine boya badana alıp duvarları kendileri boyadı. Duvarlara, edebiyatçıların şiir ve yazılar yazıldı.

 

SİBEL TURNA METİN, “ÖĞRENCİLERİMİZ, AHMET HAŞİM’İN MERDİVEN’İNDEN ÇIKMADAN BU SIRALARDAN GEÇİP GİTMESİN İSTEDİK”

Tamamen kendi emekleriyle yaptıkları sokağın açılışında konuşan Sibel Turna Metin, “İstedik ki öğrencilerimiz Neşet Ertaş’ın bozkırında gezmeden, Aşık Veysel’in gördüğünü görmeden, Mevlana’nın pınarından içmeden, Yunus ile derinleşmeden, bir gazelin zarafetini hissetmeden, Yahya Kemal’in İstanbul’unu sevmeden, Ahmet Haşim’in Merdiven’inden çıkmadan, Necip Fazıl’ın Sakarya’sında coşmadan, okumayı yazmayı sevmeden bu sıralardan geçip gitmesinler” diyerek sokağın oluşmasında emeği olan herkese teşekkür etti. Edebiyata katkısından dolayı sokağa Oğuz Atay ismini verdiklerini belirten Fatma Eryılmaz, “Kendini Tutunamayanlar sınıfında gören Oğuz Atay’ın aslında edebiyata çok güçlü tutunduğunu vurgulamak maksadıyla sokağımıza bu büyük romancının adını verdik” dedi. Öğrencilerin Edebiyat Sokağı yapıldıktan sonra edebiyata bakışının da değiştiğini söyleyen Eryılmaz, “Öğrencilerimiz şimdiden eklediğimiz panolara el yazılarıyla yazdıkları şiirleri asıyorlar. Ben öğrencilerimizin bu sokaktan sonra okumaya ve yazmaya olan ilgisinin artacağını düşünüyorum” diye konuştu. Edebiyat sokağının kalbinin öğrenciler, öğretmenler ve okulda nefes alan herkesin yazılarıyla atmaya devam edecğini söyleyen Metin, projeyi daha da geliştireceklerini belirtti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Madran, İlçe Gıda Tarım Müdürü Soner Altun, Karakol Komutanı Yüzbaşı Yaşar Görmez, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Eşref Acar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Erkan Kocadaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Keskin ile birlikte açılışa katılan Bozdoğan Kaymakamı Murat Akyüz ,tüm sokağı gezip yapılan çalışmaları dinledikten sonra, “Bu proje herkese örnek olmalı ve ben sizin kendi emeklerinizle yaptığınız bu sokaktan çok etkiledim” diyerek okulun yapacağı diğer projelere destek olacaklarının sözünü verdi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler