Takip Et

SON DAKİKA

Anne kızın atama sevinci

11 Şubat 2016, Perşembe 12:14

     


Karacasu Belediyesi Maliye Hizmetler Müdürü Aysun Özen'in iki yıldır atama bekleyen kızı Gözde Özen, fen bilgisi öğretmeni olarak Karacasu'ya atandı. Gözde Özen Uğurlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) atadığı 30 bin öğretmen arasına girerek ilk tercihi olan memleketine atanması, aileyi sevince boğdu. Anne kız, atanma haberini öğrenince sevinç gözyaşları döktü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nü üç yıl önce bitiren Gözde Özen Uğurlu, iki yıldır atama bekliyordu. Geçen yıl tercih yapmayan Uğurlu, bu yılki ilk tercih olarak istediği memleketi Karacasu’nun Yaykın Ortaokulu'na fen bilgisi öğretmeni olarak atandı.

Haberi eşi Mehmet Uğurlu ile birlikte, annesi Aysun Özen’in çalıştığı Karacasu Belediyesi’nde alan Gözde Uğurlu, çifte mutluluk yaşadı. İki aylık hamile olduğunu da öğrenen Uğurlu, “Vatanıma, milletime hayırlı bir öğretmen olacağıma inanıyorum. İlk tercihim olan memleketime atanmam beni çok sevindirdi. Allah herkesin gönlüne göre versin. Atama bekleyen herkese nasip etsin” diyerek, sevinç gösterisinde bulundu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

KPSS'de 83 puanla çıkan Uğurlu, sınavları kazanmak için gece gündüz demeden haftanın yedi günü çok çalışarak bu başarıyı elde ettiğini belirterek, “Benim için hiç kolay olmadı. Çok çalıştım. Yoğun bir tempo gerektiriyordu. Hak ettiğimi düşünüyorum. Başta beni bu yaşa getiren anneme babama ve emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Uğurlu, KPSS'ye giren tüm öğretmen adaylarına sınavlarda branşları olan alana yüklenmeleri konusunda da tavsiyede bulundu.

Okullarda öğrencilere dersten önce karakter eğitimi verilmesi gerektiğini ve bir öğretmen olarak bunu yapacağını sözlerine ekleyen Uğurlu, “Önemli olan öğrencilere önce kendine ve başkalarına karşı sevgi ve saygılı olmayı öğretmek olmalı. Ben bunu yapacağım” diye konuştu.

Kızı Gözde’nin önce hamile, ardından da memleketine öğretmen olarak atandığı haberini alarak çifte sevinç yaşayan Müdür Aysun Özen, dakikalarca sevinç gözyaşı döktü. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler