Takip Et

SON DAKİKA

Camide çocuk buluşması şölen havasında geçti

10 Ağustos 2017, Perşembe 14:40

     


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde başlattığı “Camide Çocuk Buluşması” projesi kapsamında Karacasu Müftülüğü bünyesinde açılan kuran kursu yaz okullarına katılan öğrencilere yönelik bir tarihi merkez camisinde program düzenlendi. Karacasu merkez ve mahallelerinde açılan yaklaşık 30 kuran kursuna katılan öğrencileri camide buluşturan etkinlik şenlik havasından geçti. Kura ile belirlenen çocuklar arasında yapılan bilgi yarışmasında sorulara doğru cevaplayan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Program sonunda çocuklara dondurma ve balon dağıtıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu Müftülüğü bünyesinde 12 Haziran-18 Ağustos tarihleri arasında ilçe merkezi ve mahallelerde açılan 30 yaz kuran kurslarına katılan 4-15 yaş arası yaklaşık 250 çocuk Merkez caminde düzenlenen Cami Çocuk buluşması programı kapsamında bir araya geldi. Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı, İlçe Müftüsü Murat Han Aksoy, cami imamları, vaiz ve vaizelerin katıldığı etkinlik şölen havasında geçti. Müftü Murat Han Aksoy’un açılış konuşmasının ardından çocukların okuduğu Kur-an'ı Kerim Tilaveti ve ilahilerle devam eden etkinlikte yine çocuklar arasında bilgi yarışması düzenlendi. Kura çekilişi ile yarışmaya katılan çocuklara sorulan soruları doğru bilenlere çeşitli hediyeler verildi. Kur-an kursunun başarılı öğrencilerinden 10 yaşındaki Sabahat Nisa Nur Öztekin’in okuduğu dua ile son bulan etkinliğin ardından çocuklara dondurma ve balon dağıtıldı. Yaz kuran kursuna katılanlar arasında zihinsel engelli Beytullah- Ali Alan kardeşler de camide diğer yaşıtları le birlikte etkinliğe katılırken, Müftü Murat Han Aksoy, Alan kardeşleri sevip katılımlarından dolayı tebrik etti.

KURSLARA OLAN İLGİ ARTIYOR

İlçe Müftüsü Murat Han Aksoy, büyük bir coşku içinde geçen etkinliğin aynı coşku ve heyecanla önümüzdeki yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu. Programa olan ilgiden oldukça memnun olduklarını söyleyen İlçe Vaizi Fadime Türkan ise, “Amacımız yaz kuran kurslarına katılan çocuklarımız arasında kaynaşmanın sağlanmasıydı. Kurslara olan ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. Çok güzel bir etkinlik oldu. Adeta şölen havasında geçti. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu tür programlarımız ve yaz kuran kurslarımızla verimi artırmaya devam edeceğiz. Özellikle bilgi yarışması çok ilgi topladı. Çocuklar için de güzel bir etkinik olduğunu düşünüyoruz. Geniş bir katılımla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize teşrif ederek bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Güher Sinem Büyüknalçacı’ya da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler