Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da 70 yıllık geleneği Acar bozdu

16 Nisan 2024, Salı 09:39

     


Aydın’ın Çine ilçesinde 70 yıldır büyük çekişmelerin yaşandığı ve her seçimde en az 2 muhtar adayının yarıştığı seçimlerdeki geleneği, Muhtar İbrahim Acar bozdu.

Çine’nin Yörükler Mahallesinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde İbrahim Acar’ın karşısına rakip çıkan olmadı. Bu mahallede 70 yıl boyunca en az 2 adayla muhtarlık yarışına gidilmişti. Yörükler Mahallesi’nde bu dönem tek adayla gidilerek muhtar İbrahim Acar ile ekibi Veli Adıgüzel, Bülent Tosun, Ahmet Acar ve Kemal Özdemir mazbatalarını alarak göreve başladılar.

Mahallede 70 yıldır çekişmeli geçen seçimler nedeniyle önceki dönem Yörükler Mahallesi Muhtarı tekrar aday olduğunu açıklamıştı. Bu sırada mahalleye seçmen nakli yaptığı, yapılan bu nakillere Muhtar Adayı İbrahim Acar, İlçe Seçim Kuruluna itiraz ederek yaklaşık 50-60 kişinin kaydını sildirdiği ifade edildi. Seçmen listelerin bu şekilde kesinleşerek seçime hazır edildiği, bu durum karşısında mevcut muhtarın adaylıktan çekildiği belirtildi. İbrahim Acar da seçime rakipsiz olarak katıldı. Her zaman çok çekişmeli geçen Yörükler Mahallesinde aday çıkmayınca İbrahim Acar kullanılan oyların tamamını alarak muhtar seçildi. (ERDAL AYDIN) 

 







 
Son Eklenen Haberler