Takip Et

/>

SON DAKİKA

Bozdoğan’da çatalkapan rekoru kırılıyor

25 Şubat 2024, Pazar 15:25
Son güncelleme: 25 Şubat 2024, Pazar 16:15

     


Bozdoğan Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen geleneksel deve güreşinde çatalkapan rekoru kırılıyor. Heyecanlı dakikaların yaşandığı Bozdoğan deve güreşleri unutulmayacak müsabakalara sahne oluyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yörük kültürünün önemli unsurlarından olan deve güreşleri bu hafta Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yapıldı.

Aydın, Denizli, Muğla ve İzmir’den 156 devenin güreştiği saha, unutulmayacak müsabakalara ev sahipliği yaptı.

Başarılı çatımların yapıldığı güreşte kıyasıya güreşen develer, güreşseverlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Çok sayıda yapılan çatalkapanlarla alkış tufanına tutulan güreşler, büyük beğeni topladı.

Yapılan çatalkapanlarla bu sezonun rekoru Bozdoğan’da kırıldı. Yoğun katılımın olduğu Bozdoğan Deve Güreşleri hakkında konuşan Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş “Deve güreşleri bizim içim önemli kültürlerimizinden biri. Biz de bu kültürü yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çok güzel çatımlar yapıldı ve güreş heyecanını herkes yaşıyor. Çok sayıda vatandaşımız alana gelip güreşi canlı olarak izledi. Yoğun bir katılım var. Vatandaşlarımızın coşkusuna bizler de şahit oluyoruz. Bu da emeklerimizin boşuna gitmediğini gösteriyor. Tüm vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (DUYGU DİLEK) 

 







 
Son Eklenen Haberler