Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da şehitler yâd edildi

25 Aralık 2023, Pazartesi 20:34
Son güncelleme: 26 Aralık 2023, Salı 08:40

     


AK Parti Efeler ilçe teşkilatı, Pençe Kilit Harekat Bölgesinde canlarını feda eden 12 şehit ve tüm şehitleri yâd etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın’ın Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’nda, 12 şehit için okunan 12 hatim duası yapıldı. Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş tarafından hatim duası okundu.

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü ile destekçileri lanetlendi. Başkan Kendirlioğlu konuşmada; “İstiklal mücadelesi vermiş, şehitliğin ve gaziliğin kıymetini bilen bir neslin evlatları olarak şehadet şerbeti içen Mehmetçiğimizin, vatanın her karışına akıttığı kan için minnettar olduğumuzu ne kadar ifade etsek azdır. Onlar sınır hattını ve vatanın bölünmez bütünlüğünün korumak uğruna ailesinden vazgeçip milletini aile bilmiş yiğitler. Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına mani olan şanlı ordumuz milletinden aldığı güçle bu kez Pençe Kilit Harekatı’yla Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü PKK’ya ağır darbeler indirmiş ve hainlerin sınırımızdan içeri girmesine mani olarak şehirlerde eylem yapmasının önüne geçmiştir” dedi.

Vatan evlatlarına kefen biçmeye kimsenin haddi olmadığını vurgulayan Başkan Kendirlioğlu, “Tüm Aydın halkı ve necip milletimiz bilmelidir ki; bugüne kadar şehitlerin kanı üzerine siyaset yapmadık ve yapılmasına da asla müsaade etmeyeceğiz. Bu hain terör örgütüne devletimiz ve milletinden güç alan ordumuz en ağır darbeleri indirmeye devam edecek ve Mehmetçiğimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Bölücü terör örgütü PKK, unsurları ve işbirlikçileri şunu çok iyi bilmelidir ki Türk Milleti’nin evlatlarına kefen biçmeye çalışmak kimsenin haddine değildir. Terörle mücadelede kararlılığını sürdüren devletimiz her daim evlatlarına sahip çıkmaya devam edecek, ne PKK ne PYD ne YPG’ye Türkiye’nin doğusunda bir terör devleti kurulmasına aşka müsaade etmeyecektir. Bu bağlamda Pençe Kilit Harekat Bölgesinde şehadet şerbeti içen 12 yiğidimize, milletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken geçmişten günümüze kadar şehit düşmüş tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Yapılan açıklama ve dua sonrası, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları atıldı.

Program, lokma dağıtımı ile son buldu.

Etkinliğe, AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, AK Parti Aydın il ve Efeler ilçe teşkilatı yöneticileri, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın ile vatandaşlar katıldı. (ERDAL AYDIN)

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler