Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kuşadası'nda yaban domuzu alarmı

1 Mayıs 2024, Çarşamba 15:51

     


Kuşadası Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Çağatay Aynalı, son zamanlarda şehir merkezlerinde artan yaban domuzlarına dikkat çekerek vatandaşları yaban domuzu saldırılarına karşı uyardı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Türkmen Mahallesi'nde yaşayan Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Çağatay Aynalı, son zamanlarda artan yaban domuzu saldırılarına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Geçtiğimiz günlerde mahallesinde yaşanan bir olayı anlatarak açıklama yapan Aynalı, Behice Boran Parkı civarında yaban domuzlarının saldırısına uğrayan bir kişinin olduğunu ve çocukların da bu durumdan korkarak güvenlik riski yaşadığını belirtti. Yaban domuzlarının evcil olmadığını ve doğaları gereği tehlike oluşturabileceğini vurgulayan Aynalı, özellikle yavru zamanlarında dişi domuzların agresif davranışlar sergileyebileceğine dikkat çekti.

Ayrıca, yaban domuzlarının beslenmek için insanlara saldırdığını ve ellerinde yiyecek gören herkese hücum etmeye başladığını ifade etti. Aynalı, bu duruma acil müdahale edilmezse tehlikenin kapıda olduğunu ve yetkililerin derhal önlem alması gerektiğini belirtti. Son olarak Aynalı, yaban domuzlarının insanlara ve diğer hayvanlara bulaştırabileceği hastalıklar konusunda da uyarıda bulundu. (İHA)







 
Son Eklenen Haberler