Takip Et

SON DAKİKA

FETÖ davaları başladı, sanıklar iddiaları reddetti

22 Mart 2017, Çarşamba 16:23

     


Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) örgütüne yönelik Aydın’da yürütülen soruşturmalar kapsamında açılan çok sanıklı davalardan ilki olan Didim dosyasında savunma yapan sanıklar, suçlamaları reddetti. 2005-2015 yılları arasında örgütün Didim imamlığını yaptığı öne sürülen Şahin Ayaz, Fethullah Gülen’i karanlık güçlerin maşası olarak tanımlarken, “Evimde Fethullah Gülen’in kitapları olduğunu bilmiyordum. Bilsem atardım” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

FETÖ/PDY örgütünün Didim’deki faaliyetlerine yönelik Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuklu sanıklar, Efeler Meşrutiyet Mahallesi’ndeki Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde oluşturulan salonda gerçekleştirilen duruşmaya özel güvenlik önlemleri altında getirildi. Salon önünde ve içinde özel güvenlik önlemleri alınırken sanıklar, binanın at tarafındaki bölümden duruşma salonuna giriş yaptı. 9’u tutuklu 44 sanıklı davada, kimlik tespitinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

 

“GÜLEN VATANINA İHANET EDEN BİRİSİ”

2005-2015 yılları arasında örgütün Didim imamlığını yaptığı öne sürülen Şahin Ayaz, FETÖ/PDY ile iltisakı nedeniyle kapatılan Irmak Okulları’na bağlı Gonca Koleji’nde halkla ilişkiler görevlisi olduğunu söyledi. Ayaz, emniyetteki ifadelerinin baskı altında alındığını öne sürdü. 5 gün nezarette bekletildiğini, bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu savunan Şahin Ayaz, “Böyle bir terör örgütünün başı olmam mümkün değildir. Bu iddiayı reddediyorum” dedi. Fethullah Gülen için, “Karanlık güçlerin maşası olan, vatanına ihanet eden biri olarak görüyorum” ifadelerini kullanan Ayaz, evinde Gülen’e ait kitapların bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “Evimde Fethullah Gülen’in kitaplarının olduğunu hatırlamıyorum. Evde olduklarını bilsem atardım. Gülen’in kitaplarını hiç okumadım” dedi.

 

“ARKADAŞLAR İSTERDİ, BEN OKURDUM”

Duruşmada savunma yapan, kapatılan Didim İşadamları Derneği’nin eski genel sekreteri Burak Vural, Irmak Okulları’na bağlı Gonca Koleji’nde kayıt-kabul elemanı olarak çalıştığını belirtti. Risale-i Nur talebesi olduğunu ve kendi evinde okumalar yaptıklarını ifade eden Vural, Gülen cemaati ise hiç bilmediğini savundu. Toplantılarda Fethullah Gülen’in kasetlerinin izlendiği iddiasını reddeden Vural, “Sosyal çevremdeki arkadaşlarım benden Risale-i Nur okumamı isterdi. Ben de okurdum” dedi.

Örgütün 2015 sonrasında Didim imamı olduğu öne sürülen Muharrem Sever ise Düzce’deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olduğu için duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi. (NACİ ERİŞ)

FETÖ davaları başladı

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler