Takip Et

SON DAKİKA

Rus Büyükelçi’yi vuran Altıntaş, FETÖ’den burs aldı

21 Aralık 2016, Çarşamba 09:07

     


Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş’ın eğitimini, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri olan Şahin İlgi’nin verdiği bursla tamamladığı ortaya çıktı.

Başkent Ankara’daki bir sergi sırasında, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u sırtından vurarak öldüren Ankara Çevik Kuvvet Merkezi’nde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş hakkındaki soruşturma derinleştikçe FETÖ/PDY bağlantısı ile ilgili çarpıcı bilgiler de ortaya çıktı.

Daha önce FETÖ’nün eğitim kurumlarından olan Körfez Dershanesi’ne gittiği tespit edilen Mevlüt Mert Altıntaş’ın, FETÖ firarisi iş adamı Şahin İlgi’nin verdiği bursla eğitim gördüğü belirlendi.

Söke Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (SİDER) başkanı olan Şahin İlgi, 15 Temmuz sonrasında firar etmişti.

Şahin İlgi’nin babasının 4 gün önce FETÖ soruşturmasında tutuklandığını, şirketine de kayyum atandığını ifade eden Sökeli gazeteci Durmuş Tuna, “Bu kişi, SİDER’in verdiği bursla okumuş. SİDER, Şahin İlgi’nin başkanı olduğu dernek. Terör yapılanması nedeniyle kapatıldı. FETÖ’nün derneğiydi” dedi.

“BAKANLIK SORUŞTURMA AÇACAK”

İlgi’nin kaçmasında ciddi ihmaller olduğuna dikkat çeken Tuna, “15 Temmuz’da darbe girişimi oluyor. 17 Temmuz’a kadar, Şahin İlgi hakkında sistemde bir gözaltı kararı yok. Ne zaman yurt dışına çıkıyor, karar o zaman sisteme giriliyor” ifadelerini kullandı.

Şahin İlgi’nin kaçmasına göz yumulduğunu öne süren Durmuş Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir iş adamı ihbar etmesine rağmen, Söke Kaymakamı yeterli güvenlik önlemi almadı. Kaçmasına neden olundu. Söke Kaymakamı ve emniyet müdürünün ihmali var. Bu kişi, daha önce Almanya’da iş kurmuş. Bir fabrikası var. Ailesi orada. Babası FETÖ’den tutuklandı. İçişleri Bakanlığı bu konuda sorumlular hakkında soruşturma açacak. Bu kişi, Tacikistan’ın İzmir Fahri Başkonsolosuydu. Özel yetkilerle donatılmıştı. Kırmızı plakası vardı. 17-25 Aralık itibariyle yetkileri alındı. Bu kişi, Ege Bölgesi’nde örgüt içinde lider konumdaydı. TUSKON’da 10 kişiden biriydi. FETÖ adına Türk Cumhuriyetlerine ihracat yapıyordu. Küçük bir sanayi dükkanından, FETÖ’nün desteği ile tarım aletleri üretilen sanayi devine dönüştü. Bu kişinin bir bağ evi var. Bu ev 17-25 Aralık sonrası dahi FETÖ’nün örgüt evi olarak kullanıldı. Polis, bu bağ evinin önünde beklemesine rağmen, gözaltı kararı çıkarılmadığı için rahatça kaçabildi.” (NACİ ERİŞ)

Rus Büyükelçisine saldırı​

Rusya Büyükelçisi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti​

Rus Büyükelçiyi vuran polis Aydınlı

Suikastçı polisin ailesi gözaltına alındı

Suikastçının ailesi sorgulanıyor

Gözaltındaki diğer kişilerin kimlikleri belli oldu

Suikastçının ev sahibi belli oldu

Üç yıl kaçak oturmuşlar

Rus Büyükelçi Karlov'un otopsisi tamamlandı

Saldırgan Altıntaş'ın evinde FETÖ kitapları bulundu

Saldırganla ilgili tüm detaylar araştırılıyor​

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler