Takip Et

SON DAKİKA

Sigortasız, vizesiz otobüsler trafiktan men edildi

13 Ekim 2016, Perşembe 14:06

     


Öğrenci ve tarım işçilerini taşıyan ve yolcu kapasitelerini yüzde 50 aşan sürücülerin belgelerinin yetersiz olduğu ortaya çıktı.

Söke Jandarma Trafik ekipleri öğrenci servisleri ile tarım işçisi taşıyan araçlara yönelik denetimlerini artırdı. Önceki gün gerçekleştirilen yol uygulamasında 24 kişilik otobüslere 38 kişi dolduran otobüsler trafikten men edilirken belgesi yeterli olmayan sürücülere de cezai işlem uygulandı.

Olay, önceki gün sabah saatlerinde Bağarası-Davutlar ve Güllübahçe yol güzergahında jandarma trafik ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde meydana geldi. Özellikle öğrenci servisi ve tarım işçisi taşımacılığı yapan minibüs ve otobüsleri kontrol eden jandarma, otobüslerde 24 kişi yerine 38 kişiyi görünce şaşırdı. Otobüslerde trafik sigortası ve araç muayenelerinin olmadığı, sürücülerin de otobüsleri kullanacak belgeye sahip olamadıkları ortaya çıktı. Jandarma sürücü belgesi eksik olan Hasan Ş., Kamil Ş. ve Lütfi S.’ye cezayı işlem uygulanırken otobüsler, jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından trafikten men edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler