Takip Et
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi

CHP'de hazin manzaralar

Sevgili dostlar; her gün televizyon haberlerinde CHP'deki kurultay ile ilgili muhalifler imza veren delege sayısını veriyor, arkasından genel başkan yardımcıları ise başka bir rakam söylüyor.

En son rakamlar şöyle; muhalefet sayısı 564 Kılıçdaroğlu'nun yardımcıları ise 470 rakamını telaffuz ediyorlar. Kanuni rakam ise 624.

Sevgili dostlar; ana muhalefette siyaset çıldırmış vaziyette. Siz Deniz Baykal'a kurulan bir kumpas sonrasında genel başkanlığa geleceksiniz, yani 1980 öncesi Bülent Ecevit'in İsmet İnönü'yü surklase ederek genel başkanlığa geldiği gibi genel başkan olamayacaksınız, sonra 8 defa seçime girip hepsinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında hezimete uğrayacaksınız, 8.sinde ise on seçime bedel hezimete uğrayacaksınız, neden milletvekili seçiminde Kılıçdaroğlu'na yüzde on fark atmış sayın Muharrem İnce sıradan milletvekili olarak siz ve yardımcılarınız seçimden sonra çıkacaksınız delege sayısı şu an 470 civarında diyeceksiniz. İşte siyaset CHP'de bundan dolayı çıldırdı. Muhalifler 1200 delegeye ulaşsalar veya bir delegede kalsalar dahi, bu saatten sonra sayın Kılıçdaroğlu siyaseten ve manevi anlamda genel başkanlık yapamaz, hatta o kadar da patenti bana ait olan bir sözü söyleyeyim; katrilyonda bir ihtimal yoktur, asla ve kata siyaseten genel başkanlık yapamaz.

Bülent Tezcan dostum şunu bilsin ki siyaset dünyada yeni keşfedilmiyor. Kaç bin yıllık tecrübe birikimini görmek istemiyorsanız, millet size 2019 mahalli seçimlerinde öyle bir ders verir ki secim gecesi genel merkezden eşyalarınızı toplar gidersiniz.

Türkiye'de ana muhalefet partisini dramatik bir şekilde görmek, ülkenin siyasi seviyesine yakışmıyor. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Siz Muharrem İnce'ye 15 milyon rey vermiş bir kitleyi yok sayamazsınız. Bu 15 milyonluk kitleyi ne zamana kadar yok sayacaksınız?

Bazı AK Partili arkadaşlar bana kızıyorlar 'CHP'lilere akil verme' diye. Ben siyasi gazeteci isem bunları söylemek zorundayım. 8 seneden beri siyasi söylemini küfür ve hakaret ekseni üzerine kurmak asla siyasetçilik olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu ünlü İngiliz Başbakan Margeret Teacher'in siyasi yaşantısını öğrensin, ondan sonra siyasi yaşamına devam etsin.

Aydınlı hemşerim Bülent Tezcan'ı TV'de konuşurken onun adına üzülüyorum. Siyasette yükselebilecek olan sayın Tezcan, siyasal ömrünü tamamlıyor gibi geliyor. Saygılarımla. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.