Takip Et

Haftasonu fikirleri

Bu hafta okulda öğrencilerimle yaptığım ve yaparken çok keyif aldığım bir çalışmayı sizinle paylaşmak istedim. Evet bu çalışma hem bir geri dönüşüm etkinliği hemde hiçbir oyuncağın eskimeyeceğini çocuklarınıza anlatabilmeniz için küçük ama güzel bir adım.

Oyuncağımızın adı: KAR KÜRESİ

Bu zevkli proje için biraz büyük olan hemen her cam kavanozu kullanabilirsiniz. İster turşu isterseniz zeytinyağı kavanozu olsun :). Kavanozu seçtikten sonra çocuğunuzun oynamadığı oyuncaklardan eğer uygun ebatta yoksa, pazar tezgahlarını veya hobi dükkanları gezerek seramikten veya plastikten yapılmış oyuncak veya minik yılbaşı figürleri satın alın. Biz okulumuzda bunu yaparken, yılbaşı süsü olmasına çok dikkat etmedik. Çocuğunuzun tercihine bırakabilirsiniz. Diğer ihtiyaç duyacağınız malzemeler arasında ise, yağ bazlı bir el işi yapışkanı, gliserin, saf su, sim, zımpara kağıdı ve epoksi yer alıyor.

Saf su ile simi karıştırın

Şayet kavanozunuzun kapağı düşündüğünüz oyuncakla uyumlu bir renkte değilse, yağ bazlı bir boya ile dilediğiniz renkte boyayabilirsiniz. Kavanoz kapağının iç yüzünü zımpara kağıdı ile iyice zımparalayın ve pürüzlü bir doku elde edin. Şeffaf çabuk kuruyan epoksi ile figürünüzü elde ettiğiniz pürüzlü yüzeye yapıştırın ve kurumasını bekleyin. Pürüzler, seramik figürün tabana daha iyi tutunmasını sağlayacak.

Kavanozu tepesine kadar saf su ile doldurun ve içine bir çimdik sim veya pul renkli boncuklar da olabilir bu hayal gücünüze bağlı ve birkaç damla gliserin ilave edin. Gliserin suyun içerisindeki objelerin yavaşça süzülmesini sağlayacaktır. Ancak çok fazla eklememelisiniz yoksa simlerin kavanozun dibine yapışmasına neden olursunuz. Kapak bölümü tamamen kuruduğunda yavaşça yapıştırdığınız figürü ters çevirin ve nazik bir biçimde kavanozun kapağını kapatın ve ters çevirerek yarattığınız keyifli manzaranın keyfine varın. Dilerseniz cam boya ile kavanozun dış kısmını çocuğunuzun boyamasına öncülük edebilirsiniz. (tabi küçük figürler)

Bu çalışma ile bu hafta sonu çocuklarınızla hoş ve kaliteli zaman geçirip, geri dönüşümle ilgili bilgilendirirken, ortak bir projeye imza atabilirsiniz. Sevgiler. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.