Takip Et

SON DAKİKA

"Sporcularımızın hayata karışmasını sağlıyoruz"

18 Temmuz 2017, Salı 14:06

     


Aydın Engelliler Spor Kulübü antrenörü Erdinç Kılınç, tekerlekli sandalye basketbolunun engelli vatandaşlar için birçok alanda fayda sağladığını belirterek, “Engelli sporcularımızın hayata karışmasını sağlıyoruz” dedi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Aydın Engelliler Spor Kulübü’nün antrenörü Erdinç Kılınç, Tekerlekli Sandalye Basketbolu’nun engelli vatandaşlar için birçok alanda fayda sağladığını belirtti. Kılınç, “Tekerlekli Sandalye Basketbolu engelli vatandaşlarımız için bir spor olmanın yanında, bir rehabilitasyon sürecidir. Oyuncularımız seyahat edebiliyor. Yeni arkadaşlar ediniyor ve hayata karışıyor. Aynı zamanda tekerlekli sandalye basketbolunun profesyonel boyutu da sporcularımızın hayatına çok olumlu katkı sağlıyor. Oyuncularımız yaptıkları spordan para kazanabiliyor, ev, araba alabiliyor ve ailelerinin geçimini sağlayabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“YETİŞTİRİCİ BİR KULÜBÜZ”

Aydın Engelliler Spor Kulübü’nün yetiştirici bir kulüp olduğunu ifade eden Kılınç, “Genç yaşta kendi yerel liglerinde mücadele eden yetenekli engelli sporcuları seçiyoruz. Kulüp bünyesine alarak profesyonel olma yolunda onlara yardım ediyoruz” dedi. Kılınç “Geçtiğimiz sezon oyuncularımızdan Serhat Özbudak’ın Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Kardemir Karabükspor’a, Tuna Tikveşli’nin de ELİG Avukatlık Bürosu Engelli Yıldızlar Spor Kulübü’ne transferleri gerçekleşti. Bu yıl Bulut Kodal ve Recep Çetikoğlu’nun Süper Lig'de mücadele eden üst düzey iki kulüple transfer görüşmeleri yapıyor” dedi. (İSMAİL ÖRS) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler