Takip Et

SON DAKİKA

Efeler 09 Spor Kulübü’nden o iddialara yanıt

9 Nisan 2024, Salı 13:47
Son güncelleme: 9 Nisan 2024, Salı 13:49

     


Efeler 09 SFK Yönetimi, Kulübün satılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Dernekler statüsünde veya Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşun satılması mümkün değildir” denildi.

Aydın’ın spor camiasında, Play-Off’a kalmayı garantileyen ancak maddi sıkıntılar nedeniyle TFF 3.Lig 2.Grup’ta oynayan Efeler 09 SFK’nın satılacağı dillendirilmeye başlamıştı.

Spor kamuoyunun dillendirdiği bu konuşmalara, Efeler 09 SFK Yönetiminden açıklama geldi. Yapılan o açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Tüm eksiklikler ve sorunlara rağmen Aydın spor camiasının ve ülke genelindeki tüm sporseverlerin takdirini kazanmış bir spor kulübü olarak, son günlerde sosyal medyadaki bazı iddialara ve yerel basında çıkan asılsız haberlere karşın kamuoyuna açıklama yapmamız zorunlu hale gelmiştir. Son 3 yılda Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu, TFF 3.Lig Play-Off Yarı Finali, Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur’a yükselme ve bu sezonda da Play-Off oynamayı garantilemiş olan EFELER 09 SPOR KULÜBÜ’müz; antrenman sahası, tesis ve stadyum olmamasına rağmen bu başarılarıyla taraflı tarafsız her kesimin ve tüm spor kamuoyunun takdirini kazanmış bir spor kulübüdür. TFF 2.Lig’e yükselme Play-Off maçlarını oynamayı haftalar öncesinden garantilemiş ve Ligin bitimine 2 hafta kala takımımızın başarısına gölge düşürülmeye çalışılmasını çıkan asılsız ve yalan haberlerde büyük üzüntüyle takip etmekteyiz. Efeler 09 Spor Kulübü’müz, bu sene çıkan yeni yasa ile tüm dernek statüsündeki amatör ve profesyonel kulüpler gibi dernekler Masası’ndan Gençlik Spor’a bağlanmıştır. Dernekler statüsünde veya Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşun satılması mümkün değildir. Ayrıca kulüp başkanımız Sn. Eymen Atay ve Yönetim Kurulu’muz, kulüp yönetiminde görevlerine başarıyla devam etmektedir. Bu sebepten dolayı kulübün herhangi bir satışı söz konusu değildir. Yerel basında çıkan kulübün satılacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Aydın spor camiasına ve tüm Spor Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (SELİME AYDEMİR)

ÇOK OKUNANLAR







 
Son Eklenen Haberler