Takip Et

SON DAKİKA

Kavasgil istifa etti

29 Ocak 2015, Perşembe 16:18

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini belirtti.

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini 2010 tarihinde atamayla, 2012 tarihinde de İl Kadın Kolları Kongresi’nde seçilerek yaptığını açıklayan Başkan Saadet Kavasgil, şunları söyledi:

“CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinde olduğumuz sürede, 17 ilçede kadın örgütlenmesini tamamlayarak çeşitli projeler ürettik. 2,5 yıl içerisinde yol arkadaşlarımla birlikte iki önemli seçimi geride bıraktık. Kadın kolları olarak yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Aydın'da ve ilçelerde aktif ve etkin çalışarak oy potansiyelimizi artırdık. Partimize kadın üye kayıtları yaparak CHP ailemizi büyüttük. Kadın Kolları olarak 17 ilçede çalışmalarımız birlik ve beraberlik içerisinde devam ederken kendimize örgütçülüğü, sevgiyi, saygıyı rehber edindik.”

“Aday adayı arkadaşlarımla eşit şartlarda yarışmak istedim”

Ülke açısından 2015 seçimlerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Kavasgil, şöyle devam etti:

“Biz cumhuriyetin değerlerine inanmış kadınlar olarak, Atatürk'ün meclisinde bizlere cumhuriyet artıkları denildiği bir dönemde her zamankinden daha duyarlı, daha sağduyulu ve daha inançlı olmak zorundayız. Çalışmalarımızı ve hedeflerimizi ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sağlamak amaçlı yapmalı ve yarınlara umut olmalıyız. Bu umudu büyütmek ve gerçekleştirmek adına daha yararlı olacağını düşündüğüm milletvekilliği görevine örgütümüzün isteği doğrultusunda aday olma gereği hissettim. Sosyal demokrasiye inanan biri olarak onun eşitlik ilkesi gereği partimizin genelgelerine göre istifa etme zorunluluğumun olmamasına rağmen diğer aday adayı olan arkadaşlarımla eşit şartlarda yarışmak istediğim için Kadın Kolu İl Başkanlığında istifa ederek sorumlulukların en büyüğü olan CHP üyesi kimliğimle yoluma devam edeceğim. Büyük onur ve gurur duyarak gerçekleştirdiğim Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığım süresince bizlerden desteklerini esirgemeyen İl ve İlçe yöneticilerime, Belediye Başkanlarıma, Kadın ve Gençlik Kolları örgütlerimize ve değerli partililerimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür eder, atanacak olan İl Kadın Kolu Başkanına ve yönetim kuruluna başarılar dilerim.” (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler