Takip Et

SON DAKİKA

Gürer; “Başkan Toyran, kendi sözleri ile çelişiyor”

29 Ocak 2015, Perşembe 19:00

     


AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, Söke Çayı üzerinde dükkanı bulunan esnafın 31 Temmuz’a kadar alternatif yer göstermeden tahliyesini doğru bulmadığını söyledi.

AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yeniusta ile birlikte açıklamalarda bulunan Başkan Gürer, “Esnafın mağdur edilmemesini temenni ediyoruz. Başkan Toyran’ın esnafı mağdur etmeyeceğine dair seçim sürecinde verdiği sözler var. Alternatif yer sağlanmadan gerçekleşecek olan yıkımı doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

“TOYRAN, ALTERNATİF YER KONUSUNDA SAĞLAM ADIM ATMALIDIR”

Yıkımdan önce esnafla anlaşarak Söke Belediyesi’nin alternatif bir yer hazırlaması gerektiğini belirten Başkan Gürer, “30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti olarak bizim ve MHP’nin de projesinde bu konu vardı. Bu DSİ’nin projesidir. 30 Mart Seçimleri öncesinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Söke’yi ziyaret etmişti. Proje hazırlanmış ve onay bekliyordu. DSİ bunu yapar yapmasına ama eski esnaf olan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın alternatif yer konusunda sağlam adımlar atması gerekiyor” dedi.

“ALTERNATİF OTOPARK VE ALTERNATİF YER ŞART”

Seçim sürecindeki kendi projelerinde alternatif yer yapılarak yıkıma geçilen bir çözüm geliştirildiğini hatırlatan Başkan Gürer, şunları söyledi:

“Bizim geliştirdiğimiz projede Söke Otogarı’nın bulunduğu noktadaki kent meydanı düzenlemesinde esnafımız için küçük dükkanlar yapılacaktı ve daha sonra yıkım gerçekleşecekti. Aynı zamanda şu da bir gerçek ki Söke’de olağanüstü bir otopark sorunu var. Bu yıkım gerçekleşirse Söke Çayı üzerinde bulunan her iki otopark da ortadan kaldırılacak. Hali hazırda alternatif otopark konusunda bir çözüm sağlanmış değil. Elbette bu çay üzerindeki dükkanlar yıkılmalı, fakat yıkımdan önce hem alternatif otopark hem de esnafları mağdur etmemek için alternatif yer sağlanmalıdır.”

“BAŞKAN TOYRAN’IN SÖZÜNDE DURMASI LAZIM”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın esnafa sunduğu alternatif yerlerin iç açıcı olmadığını savunan Başkan Gürer, şöyle konuştu:

“Esnafa sunulan yerler adeta dalga geçer gibi. Bazı esnaf kira borcunu ödemiyor diye yaygara koparılıyor. 3 kişi kirasını ödemiyor diye 100 kişiye aynı muamelede bulunmak da yanlış. Otoparkları yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekiyor. Söke Belediyesi ilk önce Aydın Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda anlaşma yoluna gitmelidir. Söke Belediyesi’nin eli kolu bağlı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile problemler sürdüğü için herhangi bir icraat da göremiyoruz. Çevre düzenlemesini devlet yapacağı için yıkıma gitmek Başkan Toyran’a cazip geliyor ama oradaki esnaflarımız mağdur edilmemelidir. Seçim sürecinde kendisinin bu yönde sözler verdiği de söyleniyor. En azından sözünde durması lazım. Bu işi plansız yürütüyor. Alternatif yer yapılmadan ben yaptım oldu mantığıyla iş yapılmaması lazım.”

Söke Belediye Başkanı Toyran’ın kendi sözleri ile çeliştiğini ifade eden Başkan Gürer, “Başkan Toyran, seçimden önce yer satmayacağına ilişkin beyanlarda da bulunmuştu. Görüyoruz ki bütçesinde yer satışı söz konusu” dedi.

"AYDIN BŞB'NİN SÖKE'YE UYGULADIĞI MUAMELEYE DUR DEMEK GEREK"

Kamu hizmetinin insanlar için olduğunu hatırlatan Başkan Gürer, “Bir kere insanları düşünerek hizmet üretilmesi gerekiyor. Plansız ve programsız iş yapıldığı için insanlar mağdur oluyor. CHP’ye oy vermiş Sökeli seçmenlerin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Söke’ye uyguladığı muameleye karşı çıkması lazım. Bu duruma sağlam bir tepki göstermek lazım. Aynı partili oldukları için ses çıkarılmaması Söke’ye zarar veren bir anlayıştır” diye konuştu. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler