Takip Et

SON DAKİKA

"Karacasu'da hangi esere bakarsanız benim eserimdir"

28 Kasım 2015, Cumartesi 12:00

     


Karacasu Eski Belediye Başkanı Nadir Ünlü, “Karacasu’da yapılmış hangi esere bakarsanız bakın hepsi benimdir. Maalesef ilçemize yeni hiçbir yapılmadı” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu Belediye Başkanlığı görevine 1959’da seçildiğini ve 15 ay sonra ihtilal döneminde belediyenin kapatılmasıyla kendilerinin kapı dışarı edildiklerini belirten Eski Belediye Başkanı Nadir Ünlü, zor şartlarla çok hizmet ürettiklerini dile getirdi.

“HAYAL ETTİĞİM İŞLERİ YAPAMADIĞIM İÇİN İSTİFA ETTİM”

Karacasu’ya yaptığı hizmetleri bir kitap haline getirdiğini bildiren Ünlü, şunları söyledi:

“Benim ilk göreve geldiğim dönem, İsmet Sezgin de Aydın Belediye Reisiydi. DP’li bir belediye başkanı olsam da Adnan Menderes ile tanışma fırsatım olmadı. Daha sonra Karacasu’da Adalet Partisi’ni kurdum. Fakat beni jandarma ve bekçi başı Hasan, sürekli takip ediyorlardı. Ben onlar için tehlikeli adamdım. 1963’de tekrar seçim izni çıktı ve ben tekrar aday oldum. İki aday ile yapılan seçimde ben bin 500 oy alırken, rakibim de 300 küsur oy aldı. Ben tekrar seçilerek 1977 yılına kadar başkanlık yaptım ve imkansızlıklar nedeniyle hayal ettiğim işleri yapamadığım için istifa ettim. Beni bakan müşaviri olarak Ankara’da görev verildi. Orada, Planlama ve Programlama Daire Başkanı oldum. O görevimi Ankara’nın pis havası nedeniyle 5 yıl dayanabildim. Tekrar Karacasu’da 1989 ile 1994 yılları arasında bir dönem daha görev yaptım.”

“ÇOK ŞAŞIRDILAR”

Son görev yaptığı dönemde, Karacasu büyüdüğü için ilçeyi ikiye bölen Karadere Vadisi’ni doldurarak büyük bir köprü yapmak isteğini belirten Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu köprüyü yapmayı kafaya koymuştum. Fakat imkanlar çok kısıtlıydı. Bunu nasıl yaparım derken, dernek kurup kurban derisi ve yardım toplayarak bunu yapabileceğimi düşündüm. Bu köprünün yapımına başladığımda alaylı yaklaşımlarda bulunanlar oldu. Ama ben kafaya koydum ve buraya doldurarak yeni bir köprü yapacaktım. Kurduğumuz derneğin ve belediyenin imkanlarıyla bunu başardım. Birkaç gün önce Karayolları Bölge Müdürü Abdulkadir Vuraloğlu ile ekibi geldi. Bizim yaptığımız bu köprüyü merak etmişler ve incelediklerinde çok şaşırdılar.”

"HEMEN TALİMAT VERDİ"

Karayolları Bölge Müdürü ve ekibine Karacasu-Tavas Yolu Kavşağında sürekli kazaların yaşandığını söylediğini ifade eden Nadir Ünlü, “Eğer ben belediye reisi olsam yeri göğü inletirdim. İlçemizin girişinde sürekli ölümlü kazalar yaşanıyor ve ilçemizin girişiyle Tavas yolunun ayrıldığı yere bir kavşak mutlaka yapardım. Oradaki giriş sanki köy yolu ayrımı gibi duruyor dedim. Müdür bey hemen telefon açarak buranın projelendirmesini hazırlayın diye talimat verdi. Buraya yeni bir kavşak ile sinyalizasyon yapacaklarını söz verdi. Mevcut başkan bu sorunlarla ilgilenmiyor, hala ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum” dedi.

"ESERLERİMİ KİTAPLAŞTIRDIM"

Mevcut Belediye Başkanı ile diğer başkanların Karacasu’ya elle dokunur bir hizmet yapmadığını savunan Nadir Ünlü, “İlçenin ilk kurulduğu ve Karşıyaka diye bilinen yerleşimle şuanki çarşı merkezi arasına köprüyü yaptık, ama çarşı merkezinde bulunan sokak aralarından sadece bir merkep ancak geçebiliyordu. Merkezde 600’den fazla istimlak yaparak sokakları genişlettik. Bunları yaparken çok ölüm tehditleri, sözlü veya mektup bırakılarak bana iletildi. Ben bunları hiç aldırış etmeden yapılması gereken hizmetlerin tamamını bir bir yerine getirdim. Karacasu’da yapılmış hangi eseri bakarsanız bakın hepsi benim eserimdir. Maalesef ilçemize yeni hiçbir yapılmadı. Ben yaptıklarımı bir kitap haline getirdim, dileyen hangi eseri kaç yılında ve ne şartlarda yaptığımızı, bu kitaptan bilgi edinebilir” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler