Takip Et

SON DAKİKA

"Alevilerin sorunları partiler üstü tutulmalı"

28 Ocak 2015, Çarşamba 19:04

     


Alevi vatandaşların sorunlarının TBMM’de grubu bulunan partilerle birlikte ele alınarak çözülmesi gerektiğini belirten MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “Alevi kardeşlerimizin sorunun partiler üstü tutulmasını istiyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Alevi vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Efeler’e bağlı Yılmazköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarete, MHP Efeler İlçe Başkanı Serdal Yurt, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, Cem Vakfı Aydın Şube Başkanı Muzaffer Şenocak, Başkan Yardımcısı Cevriye Cengiz, Aydın Alevi Kültür Derneği Başkanı Veli Akkan, MHP'li belediye meclis üyeleri ve alevi vatandaşlar da katıldı.

“ALEVİLERE SAHİP ÇIKILMALI”

Alevilerin ihtiyaç ve taleplerine MHP olarak siyasetin dışında ve üstünde bir anlayışla baktıklarını söyleyen MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grupları bulunan bütün partilere bu sorunu kucaklayıcı ve kaynaştırıcı bir yaklaşımla çözmeleri noktasında teklifte bulunuyor ve iş birliği öneriyoruz. Çünkü bu konu tahrik ve istismar alanı değil, bütün samimiyetimizle çözümlenmesini dilediğimiz gerçek bir milli kardeşlik projesi. Alevilere sahip çıkılmalıdır" dedi.

"ATTIĞIMIZ ADIMLAR HÜKÜMET NEZNİNDE KARŞILIK BULMADI"

Alevilerin sorunlarıyla her zaman ilgilendiklerini belirten Köse, "Cami de bizim cemevi de bizim. AK Parti iktidarı süresince, alevi kardeşlerimizin sorunları ile ilgili iyi niyetle attığımız adımlar, çözüm önerilerimiz hükümet nezdinde maalesef karşılık bulmadı. AK Parti iktidarı her sorunda olduğu gibi, göstermelik çare arayışlarını bu konuda da devam ettirmiş, konunun sürüncemede bırakılarak yalnızca istismarının yapılmak istendiği ortaya çıkmış, AK Parti hükümetinin sözde çözüm yaklaşımları ile Alevi kardeşlerimiz üzerinden oy toplama derdinde olduğu belli olmuştur" açıklamalarında bulundu.

"GEÇMİŞ, KÖTÜLENMEMELİ"

“Ayrışma ve ayrımcılık söylemlerinin, yaklaşımlarının çözülmeye ve dağılmaya neden olacağına inanıyoruz” diyen MHP İl Başkanı Fevzi Köse, "Geçmişin kötülenmesiyle, kanlı ve tehlikeli bölünmelere davetiye çıkarmanın eş değerde olduğunu bilmek için kahin olmaya lüzum yok. Devletin ve hükümetin temel görevi, tahrik edip ayrıştırmak değil, vatandaşları arasında, onları birbirine bağlayan duyguları, hatıraları ve müşterek değerleri canlı tutmak, bu suretle milli birliği sağlamaktır. Partimizin ayrılma, farklılaşma, bölünme gibi arayışlarla uzaktan yakından bağı, bağlantısı ve desteği olmamış, olmayacaktır. Bu konu da duruşumuz belli, ilkelerimiz nettir" açıklamalarında bulunarak, MHP'nin Aleviler yararına olacak her türlü düzenlemeye destek vermeye hazır olduğunu belirtti. (HAKAN TUĞRUL)







 
Son Eklenen Haberler