Takip Et

SON DAKİKA

Efeler Belediye Başkan Adayı Uzdu’dan 2 önemli proje daha

27 Mart 2024, Çarşamba 14:13

     


Deva Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Osman Yasin Uzdu, ilçenin görünümü ile ekonomisine katkı sağlayacak olan “Çevre Dostu ve Estetik Bir Şehir” ile “Atık Sulardan Elektrik Üretimiyle Efeler'i Aydınlatıyoruz” projelerini tanıttı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Efeler Belediye Başkan Adayı Osman Yasin Uzdu, Aydın’ın merkez ilçesinin gelişimi için projeler üretmeye devam ediyor. İlçedeki yaşam kalitesinin ve ekonomik kazancın artırılması amacıyla hazırladığı projelerle dikkat çeken Uzdu, sürdürülebilir bir gelecek için adım attıklarını ifade etti.

“EFELER'İ DAHA GÜVENLİ VE DAHA TEMİZ BİR GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

“Çevre Dostu ve Estetik Bir Şehir” projesi hakkında bilgiler veren Deva Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Osman Yasin Uzdu, “Bu sistem, çevre kirliliğini, kötü görüntüyü ve çöp kokusu problemlerini minimize ederek, Efeler ilçesini daha temiz, daha düzenli ve daha estetik bir şehir haline getirecek. Avantajları ise, az iş gücü ve az zamanda verimli atık toplama. Çevreye olan olumsuz etkilerin minimum seviyeye indirilmesi. Daha temiz ve düzenli bir şehir planı. Gereksiz konteyner sayılarının azaltılması ve çevre estetiğine katkı. Atık toplama esnasındaki gürültü, koku kirliliği ve trafik yoğunluğunun azaltılması. Çöp konteynerlerine atılan ateşli atıklar nedeniyle yanma sorununun ortadan kaldırılmasıdır. Biz, böylelikle Efeler'i daha güvenli ve daha temiz bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

“ŞEHRİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN KULLANILACAK”

Efeler’i çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir enerji üretimiyle adından söz ettirmek istediklerini söyleyen Uzdu, “Atık Sulardan Elektrik Üretimiyle Efeler'i Aydınlatıyoruz!” projesi hakkında şunları söyledi;

“Atık sulardan elde edilen çamurun oluşumu sırasında ortaya çıkan metan gazını elektrik enerjisine dönüştürerek, binlerce konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretimi sağlamaktadır. Efeler ilçesindeki evsel atıklar, belediye atık su arıtma tesislerinde organik gübre olarak kullanılmak üzere çiftçilere kazandırılacak. Bu süreçte oluşan biyogaz ise, elektrik üretiminde değerlendirilecek. Her gün yaklaşık 150 ton arıtma çamurundan elde edilen biyogaz, metan gazı içeriğiyle elektrik enerjisine dönüştürülerek, şehrin elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanılacak.”

“EFELER, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ADIM ATIYOR”

Atıkların kazanca dönüştürülmesi için hazırladıkları projenin çevre dostu ve ekonomik bir enerji kaynağı olduğunu dikkat çeken Osman Yasin Uzdu, “Bu yenilenebilir enerji kaynağı, hem çevreye duyarlı bir yaklaşımı temsil ederken, hem de ekonomik anlamda büyük kazanımlar sağlıyor. Efeler ilçesinde üretilen elektrik, binlerce konutun ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğundan, bölgenin enerji ihtiyacının sürdürülebilir ve ekonomik bir şekilde karşılanmasına katkı sağlıyor. Efeler, sürdürülebilir bir gelecek için adım atıyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler